Povodom jučerašnje akcije iz Uprave policije juče su se kratko oglasili na Tviteru.

- U toku je zajednička akcija SBPK i Specijalnog državnog tužilaštva! Na području Kotora se sprovode aktivnosti usmerene prema organizovanim kriminalnim grupama. U toku su pretresi na više lokacija, a više osoba je lišeno slobode - istakli su u Upravi policije.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva je saopšteno da je, po nalogu specijalnog tužioca Miroslava Turkovića, Specijalno policijsko odeljenje (SPO) uhapsilo M. K., M. Č., D. R. i M. J., i protiv njih, kao i protiv I. B. i V. V., koji su u pritvoru u Crnoj Gori, i R. Z., M. V. i S. J., koji su u bekstvu, podneće izveštaj kao dopunu krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su M. K., M. Č., D. R., M. J., I. B., V. V. i S. J. učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, a R. Z. i M. V. krivično delo teško ubistvo putem podstrekavanja.

 

 

Podsetimo, za ubistvo Jovana Jovanovića, kojeg je policija označila kao jednog od vođa "škaljarskog klana" osumnjičen je organizator odbegli kavački vođa Radoje Zvicer, sa M.V. koji je takođe u bekstvu. Za Jovanovićevo još nerasvetljeno ubistvo, okrivljena su još sedmorica muškaraca, od kojih su četvorica uhapšena, a dvojica se od ranije nalaze u pritvoru, dok je jedan pobegao.  

Sumnja se da je škaljarca 2020. ubio kavački klan tako što ga je namamio preko telefona njegovog saradnika Mileta Radulovića Kapetana i likvidirao ga u Španiji.

Jovanović se spominjao kao blizak saradnik nedavno ubijenog Jovana Vukotića i njegovog brata Igora, a o njemu je pisano 2019. pošto je odležao zatvorsku kaznu na koju je bio osuđen zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

(Novosti)

BONUS VIDEO: POSLE VESTI DA JE UBIJEN: Ćerka Radoja Zvicera postavila post na Instagramu

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".