Бојана Маљевић је наша позната глумица. До сада је оставила велики број улога у филмовима, серијама и представама. Дипломирала је глуму на Факултету драмских уметности у Београду.

Њена сестра је такође глумица Ана Маљевић. Са шест година је глумила у ТВ серијалу "Серија о бојама". Постала је позната глумећи главну женску улогу у филму "Булевар револуције" из 1992. године.

 

 

Играла је у многим телевизијским серијама а најпознатија је по улози у телевизијској серији "Отворена врата" где је глумила Ану Анђелић, играла је и у неколико позоришних комада на београдским сценама. Бавила се и синхронизацијом цртаних филмова.

У анимираном филму "Ледено доба 2: Отапање" била је редитељ синхронизације. Била је оснивач и уредник националне телевизије за децу и младе Хепи ТВ.

Власница је продуцентске куће Монте Роyал Пицтурес.

Била је удата за режисера Бобана Скерлића са којим има два сина. Говори енглески и немачки језик.

Бојана Маљевић је била продуцент филмова "До коске" и "Сестре", чија је тема трговина људима.

 

 

Бојана је остварила завидну глумачку каријеру па је тако била део култних серија и филмова, међутим најзапаженију улогу остварила је у серији" Отворена Врата" која је пре пар година доживела и своју другу сезону са све оригиналном поставом.

Добитница је многих награда и признања за свој глумачки рад, а иако је данас посвећена продуцентском раду од глуме није одустала у потпуности па је ангажована у појединим позориштима.

Данас је више посвећена продуцентском раду али се радо сећа својих глумачких почетака и сарадње са глумачким величинама као што су Жарко Лаушевић, Светозар Цветковић, Бранислав Лечић и други.

 

 

Међутим, већ дужи временски период је у срећном браку са редитељем Бобаном Скерлићем са којим има два сина. Није више толико посвећена глуми али када је продукција у питању надамо се да ће нас ускоро изненадити неким новим пројектом.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Из албума глумице Неде Арнерић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".