- Жртва је пријавила полицији Мајамија да је ту жену срео у клубу „Елевен“ чија забава укључује полуголе жене и који је отворен 24 сата дневно - пренео је портал „Миаминеwс24“.

Сигурносне камере у једној стамбеној згради у Мајамију снимиле су те 2018. године Николића како улази у предворје у 3.52 сата са једном женом. Када се ујутру пробудио, открио је да су му украдени сат „ролекс“ од 16.000 долара и новчаник са свим кредитним картицама и 500 долара у готовини.

Николић је одмах позвао полицију и пријавио да му је девојка коју је упознао у стриптиз-клубу украла све ствари. Поводом овог случаја огласила се и полиција, која је изразила сумњу да овај Србин није једина жртва непознате плавуше и позвала све који је препознају да им се јаве.

Фото: Управа царина републике Србије

 

Подсетимо, Николић се сада нашао с друге стране закона под оптужбом за ланчану превару и прање новца. Осим њега, полиција је ухапсила и Мају Николић (34) из Брукфилда, Небојшу Симеуновића (37) из Лајона, Мијајла Станишића (33) из Вилоубрука, Бранка Алексића (33) из Чикага, Милицу Шумаковић (31) из Чикага и Ђорђа Тодоровића (32) из Чикага.

Према подацима које је објавило америчко тужилаштво, Николић је мењао адресе становања у САД, од Флориде до Илиноиса. Последња му је била у Ла Гранжу.

Он и остали оптужени терете се да су на превару присвојили 16 милиона долара из фонда зајмова и грантова за мала предузећа која су привредницима била на располагању услед пандемије вируса корона. Приликом излагања тужилац је рекао да су оптужени 2020. године поднели лажне пријаве Удружењу малих предузећа у којима су тврдили да поседују и воде различите послове у Илиноису и на Флориди.

Пријаве су садржавале „материјално лажне изјаве о компанијама оптужених, укључујући број наводних запослених, износе прихода и друге трошкове“.

За сваку оптужбу за превару и прање новца прети им казна до 20 година затвора.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".