- Žrtva je prijavila policiji Majamija da je tu ženu sreo u klubu „Eleven“ čija zabava uključuje polugole žene i koji je otvoren 24 sata dnevno - preneo je portal „Miaminews24“.

Sigurnosne kamere u jednoj stambenoj zgradi u Majamiju snimile su te 2018. godine Nikolića kako ulazi u predvorje u 3.52 sata sa jednom ženom. Kada se ujutru probudio, otkrio je da su mu ukradeni sat „roleks“ od 16.000 dolara i novčanik sa svim kreditnim karticama i 500 dolara u gotovini.

Nikolić je odmah pozvao policiju i prijavio da mu je devojka koju je upoznao u striptiz-klubu ukrala sve stvari. Povodom ovog slučaja oglasila se i policija, koja je izrazila sumnju da ovaj Srbin nije jedina žrtva nepoznate plavuše i pozvala sve koji je prepoznaju da im se jave.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Podsetimo, Nikolić se sada našao s druge strane zakona pod optužbom za lančanu prevaru i pranje novca. Osim njega, policija je uhapsila i Maju Nikolić (34) iz Brukfilda, Nebojšu Simeunovića (37) iz Lajona, Mijajla Stanišića (33) iz Viloubruka, Branka Aleksića (33) iz Čikaga, Milicu Šumaković (31) iz Čikaga i Đorđa Todorovića (32) iz Čikaga.

Prema podacima koje je objavilo američko tužilaštvo, Nikolić je menjao adrese stanovanja u SAD, od Floride do Ilinoisa. Poslednja mu je bila u La Granžu.

On i ostali optuženi terete se da su na prevaru prisvojili 16 miliona dolara iz fonda zajmova i grantova za mala preduzeća koja su privrednicima bila na raspolaganju usled pandemije virusa korona. Prilikom izlaganja tužilac je rekao da su optuženi 2020. godine podneli lažne prijave Udruženju malih preduzeća u kojima su tvrdili da poseduju i vode različite poslove u Ilinoisu i na Floridi.

Prijave su sadržavale „materijalno lažne izjave o kompanijama optuženih, uključujući broj navodnih zaposlenih, iznose prihoda i druge troškove“.

Za svaku optužbu za prevaru i pranje novca preti im kazna do 20 godina zatvora.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".