Авион авиокомпаније Аеролинеас Аргентинас полетео је 18. октобра у 20.21 из Мадрида. Неколико сати касније, када се нашао изнад Атлантског океана, погодиле су га снажне турбуленције, због чега су путници падали по поду и ударали главом о плафон, а неколико њих је разбило нос.

Лет АР1133 превозио је 271 путника и 13 чланова посаде. Када су га погодиле турбуленције, путници су спавали. Компанија је саопштила да су за турбуленције били укључени знакови за везање сигурносних појасева и да се путници били упозорени путем разгласа. 

 

Но неки од њих су ипак били одвезани, те су због пропадања авиона одлетели према плафону. У инциденту је повређено најмање 12 особа, а троје је хоспитализирано због тежих повреда, пише Дејли Мејл.

Путница - "Није било упозорења"


- Летели смо око седам сати и скоро смо сви спавали јер је у то време у Шпанији било око три сата после поноћи. Авион се одједном почео јако трести и казао сам пријатељима да крећу турбуленције и да се вежу", испричао је Адриан Торес, један од путника.

- Док сам тражио сигурносни појас, кренуле су озбиљне турбуленције. Авион је тада пропао неколико метара и ми смо полетели у плафон. Ја сам задобио масницу, а пријатељ ми је сломио нос", додао је.

Друга путница, Есперанза Борас, рекла је да није било упозорења и да је током турбуленција сломила нос.

(Индекс.хр)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".