Avion aviokompanije Aerolineas Argentinas poleteo je 18. oktobra u 20.21 iz Madrida. Nekoliko sati kasnije, kada se našao iznad Atlantskog okeana, pogodile su ga snažne turbulencije, zbog čega su putnici padali po podu i udarali glavom o plafon, a nekoliko njih je razbilo nos.

Let AR1133 prevozio je 271 putnika i 13 članova posade. Kada su ga pogodile turbulencije, putnici su spavali. Kompanija je saopštila da su za turbulencije bili uključeni znakovi za vezanje sigurnosnih pojaseva i da se putnici bili upozoreni putem razglasa. 

 

No neki od njih su ipak bili odvezani, te su zbog propadanja aviona odleteli prema plafonu. U incidentu je povređeno najmanje 12 osoba, a troje je hospitalizirano zbog težih povreda, piše Dejli Mejl.

Putnica - "Nije bilo upozorenja"


- Leteli smo oko sedam sati i skoro smo svi spavali jer je u to vreme u Španiji bilo oko tri sata posle ponoći. Avion se odjednom počeo jako tresti i kazao sam prijateljima da kreću turbulencije i da se vežu", ispričao je Adrian Tores, jedan od putnika.

- Dok sam tražio sigurnosni pojas, krenule su ozbiljne turbulencije. Avion je tada propao nekoliko metara i mi smo poleteli u plafon. Ja sam zadobio masnicu, a prijatelj mi je slomio nos", dodao je.

Druga putnica, Esperanza Boras, rekla je da nije bilo upozorenja i da je tokom turbulencija slomila nos.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".