Премијер црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је данас да је поднета кривична пријава Специјалном државном тужилаштву (СДТ) против више бивших високих функционера, због сумње да су починили вишемилионску штету доделом функционерских станова и стамбене помоћи.


Абазовић је на конференцији за новинаре рекао да су пријаве, између осталог, поднете против бившег министра одбране Предрага Бошковића, Дамира Шеховића, Османа Нурковића, Сање Влаховић, Сузане Прибиловић.

Реч је, рекао је, о члановима ДПС, СДП и Бошњачке странке.

Абазовић је обелоданио да је приликом транспорта грађе владе према Државном архиву нестало 60 регистратора.

- Захвалан сам људима у Државном архиву који су уредно то устврдили и обавестили ГСВ с обзром на то да ми две године желимо да дођемо до свих папира, а то је немогуће јер је део грађе уништен или отуђен - рекао је Абазовић.

Влада Душка Марковића, казао је, донела је одлуку да се униште сви тонски записи са владиних седница, те да се ради од записима од 2010. до 2020.

Додао је да је раније цивилни сектор поднео сличну пријаву овој, навео је Абазовић, али је бивши ГСТ Миливоје Катнић оценио да нема елемената да поступа.

- Ми смо проследили документацију, са свим доказима - казао је Абазовић и додао да влада ово није раније објавила јер су из ДПС власти тражили од Државног архива да "30 година закључа ове документе".

- Скинули смо ознаке тајности и тражили од Државног архива да откључа документацију - навео је, између осталог, премијер.

Укоклико надлежни органи утврде да су ова средства коришћена противзаконито, она ће бити враћена у буџет, истакао је Абазовић.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".