Након излагања Милована Тадића, на ред је дошао Филип Ивановски.

Ивановски негирао оптужбе

Филип Ивановски је рекао да оспорава да је био члан криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, као и да је учествовао у отмици.

Ивановски је навео да никада није размеравао дрогу, као и да никада није пратио припаднике супрарничке криминалне групе, а потом отимао и мучио људе да би им дали информације, како се наводи у оптужници.

- Мени су Вељко и Марко другови, ја немам никаквог организатора, имам породицу, ја сам из Панчева. Ја нисам Супермен, да идем из Панчева, пакујем дрогу, па се враћам - рекао је Ивановски, тврдећи да није учествовао ни у отмици И. С.

- Велики сам навијач Партизана и члан сам навијачке групе "Из принципа", нисам члан криминалне групе, радим поштен посао у јавном предузећу у Панчеву - додао је оптужени и изјавио да му "неко смешта" и да га је у то сигуран пошто му је у децембру прошле године ухапшена супруга због прања новца.

Беливук: Замолићу суд да заштити наша права

Замолићу суд да заштити наша права од тужилаштва. Имамо ситуацију да поједини оптужени кажу да неће одговарати на питања везано за апликацију скај, а тужилац Саша Иванић поставља питања везана за то. Зар он мисли да смо ми глупи, да имамо оволике мишиће, а да немамо мозак - реаговао је Вељко Беливук после саслушања оптуженог Филипа Ивановског, који је такође негирао кривицу.

Слађана Секулић: Своју кућу у Тршићу нисам уступала никоме
Реч је затим добила једина жена оптужена Слађана Секулић, супруга Владе Георгиева.

- Ја нисам члан никакве криминалне групе, нити неке фракције. Ја са опојним дрогама у животу нисам имала контакт, а камо ли се са неким удруживала да је продајем. Своју кућу у Тршићу нисам уступала никоме ради припремања неких кривичних дела. Од мене није одузето никакво ватрено оружје. То је моја одбрана, на питања нећу одговарати

Подсетимо, до сада су одбрану изнели Вељко Беливук који је негирао кривицу за кривична дела за која је оптужен, тврдећи да је оптужница "измишљотина" и да су докази подметнути, као и Марко Миљковић, који је такође негирао кривицу и између осталог, рекао је да не верује да су особе које се наводе као њихове жртве мртве и тражио одбукционе налазе.

Оптужени Борис Карапанџић изјавио је да не разуме оптужницу, тачније да разуме шта пише језички, али не и оно што је у њој написано.

Такође, јуче су пред говорницу Специјалног суда изашли и Небојша Јанковић, који је рекао да нема везе са кривичним делима и да ће у даљем поступку износити одбрану, а исто су поступили и Владе Драганић, власник куће у Ритопеку и Дејан Тешић.

Фото: Н. Скендерија

 

Немања Ђурић је казао да нема шта да каже јер је све већ рекао његов пашеног Будимир.

Милош Будимир рекао је да "сматра да им је све намештено". Рекао је да није члан никакве криминалне групе, већ део навијачке групе Принципи, што није кримично дело.

Немања Лакићевић изнео је одбрану и том приликом казао да нема никакве везе са нестанком Здравка Радојевића.

Сведочио је и Нишлија Марко Андрић, звани Кузман, који је постао познат након што је на телевизији приказан снимак његовог разговора о убијеном Љепоји.

- Да се сумњичим за свашта сазнао сам у медијима када су моји разговори сечени, пуштани, а пре тога ми нико није пружио прилику да се браним - рекао је он, између осталог, на суду.

Марко Будимир, после свог обраћања судском већу, гестикулацијом се обратио и окривљеним сведоцима, Бојану Хрватину, Николи Спасојевићу и Срђану Лалићу. Он се ухватио руком за врат и тако запретио да су "готови", односно да ће их задавити.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".