Након што је своју одбрану изнео Милован Тадић, Филип Ивановски и Слађана Секулић, сада је за говорницом оптужени Борис Карапанџић, иначе познат као бивши дечко Иване Бухе, некадашње супруге сведока сарадника Љубише Бухе.

- Тужиоче, ја нисам осуђен, нити сам крив за дела која ми се стављају на терет. Тек у тужилаштву сам чуо зашто сам притворен. Погледајте ову оптужницу, читам је данима, а само једном сам видео своје име. Ја јесам навијач, али то није кривично дело.

Мајка ми је радила као куварица на стадиону, отац и кум били тамо тренери, цео живот сам био тамо. Од 2011. године сам почео да идем на утакмице активно. Што се стадиона тиче, тужилаштво каже да је то нека база, бункер, па није то 1999. година да смо у бункеру.

Ја ћу да вам кажем да то није бункер у који нико није могао да уђе. Ту долазе атлетичар, боксери, рвачи, мајке које доводе децу на тренинг, долазили су чак и страни туристи. Па ту сваки дан прође од 50 до 300 људи. У том кафићу, ја га памтим из детињства, сусретао сам се с фудбалерима. Како неко може да каже да је то база или бункер - причао је оптужени Карапанџа, ударајући рукама о судску говорницу.

Ја сам ухапшен у стану своје девојке, а не на стадиону.

Не знам зашто тужилац говори да је то штек-стан. У том стану ништа није пронађено, нема те реченице у читвој оптужници. Ту су неки транскрипти: "кад ће да се раде графити", је л то неко кривично дело? - упитао је Карапанџић и наставио да прича о "бункеру". Тај ресторан се налази испод источне трибине и ту долазе мајке са децом, фудбалери, туристи, навијаци.

Од 5 године сам у том ресторану, 300 људи дневно прође кроз тај стадион, а кад су утакмице и до 2000, 3000 људи. У башти су организоване свадбе, после је све то отишло да не казем где. Организвано је фотографисање са управом, донирање крви, све је то било на телевизији. Изнад тог кафића се налази још један. Знате шта их дели, само једне степенице.

Зашто управа није затворила доњи, а оставила горњи. У продужетку има сала за конференције, врата су повезана са управом. Ту су портирнице, прекопута има војске, има безброј камера. Је л то било ратно стање, база, бункери, штек-станови... катастрофа - рекао је Карапанџић.

Карапанџић се потом осврнуо на само хапшење.

- Што се тиче мог хапшења, сматрам да је незаконито. Нисам под оперативом две године. Од 2018. до почетка 2019. године био сам под наногицом. Небитно. Чекали смо 8 сати да почне претрес, и тада су кренуле претње. Ја сам им рекао да ништа не знам и да нисам починио ниједно кривично дело. Девојка се уплашила и рекао сам јој да се не плаши, да ће ме задржати 48 сати, а ево ја сам овде 21 месец.

Приликом претреса није пронађено ништа. Пријављен сам у Ковину. Приликом претреса првог стана, у једном тренутку је један полицајац дигао папир и рекао да имам корону и тад су сви поскакали јер им нисам то казао. Улазим у комби из 70-их години. Питам кад ћу добити право на телефонски позив, а они веле да идем у ЦЗ.

Ја сам мислио да они мене зајебавају, али ми дођосмо испред ЦЗ-а. Рекли су да дам број адвокатице да ће је звати, дао сам, али адвокатицу нисам видео. Адвокат је потписао пуномоћје на комбију испред ЦЗ-а. У ЦЗ-у ме стављају са особама којима је одређен притвор.

Са адвокатицом у специјалном суду добијам разговор тек након 48 сати. Нисам изведен ни пред тужиоца у законито време. Човек ме није ни видео, а потписао је да ми се одреди пртивор мало пред истек 48 сати. После ми говоре неке бројеве, чланове, нисам ја правник па да знам то. Нисам знао ни да дам одговор на то. Ставили су ме да седим на једну столицу између 5 и 8 сати. Ја тек сутра на телевизији видим шта се мени ставља на терет - завршио је Карапанџић, након чега су почела питања судије.

Судија: Имате ли шта да кажете за дела која вам се стављају на терет, дрога?

Карапанџић: Која дрога, мени се дрога не ставља на терет.

Судија: Шта сте се збунили, знате оптужницу скоро напамет? Да ли бранилац има питања?

Карапанџић: Немам питања, нити ја имам шта више да вам казем.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".