Певачица је у књизи истакла да је њој, као жени и мајци малолетног женског детета, био потребан ослонац и стабилност зрелог партнера, што никако тада, како пише, у Поповићу није препознавала. Упркос искреној љубави коју описује с Поповићеве стране, Украденова у књизи наводи да су њих двоје по свему припадали различитим световима, те да је њихова љубав била осуђена на пропаст. Неда је открила како се осећала док је, након толико година, писала о детаљима њиховог односа.

- То су моменти које сам желела да забележим, предивни тренуци. Ја сам рекла да је он човек ког сам ја потценила. Имала сам једно мишљење о њему, а кад сам га упознала потпуно друго, заслужио је ако ништа друго због тога. Друго, због тих прелепих тренутака које смо заједно имали, а који су били последњи шок за свакога, па и за мене. Желела сам у име тог лепог да то напишем - испричала је Неда.

Фото: АТА имагес

 

Док је она у њему видела само пролазну авантуру, он је чинио све да јој се што више приближи и оствари с њом озбиљну везу. Чак ју је и његова мајка хтела за снају, а како наводи на страницама аутобиографије, Саша је за Нединог оца био циркусант. Иако је женски део породице успео да освоји, како пише Неда, отац је био сумњичав јер је у њеном Салету видео циркусанта.

- Одушевљавао је и мене и моју Јецу (ћерку), која га је јако заволела. Волела га је и моја мама. Тата се држао по страни јер је у почетку у њему видео неке особине циркусанта, помало неозбиљног и непоузданог човека, али ништа није гласно коментарисао - описала је Неда како је Поповића доживљавала њена породица, а до детаља је описала и како је у пола четири ноћу упао у њену кућу и тражио да се изјасни по питању њихове љубави:

Фото: Репринт Саборр

 

- "Морао сам да будем начисто - да ли ти мене, Неки, волиш или не", упитао је директно, да није могло директније. "Аууу, па ти си због тога дошао у четири ујутру... Да чујеш одговор! Могла сам ти и телефоном то рећи! Није требало да трошиш новац на гориво и цвеће", покушавала сам да будем духовита и да га мало насмејем. Гледао ме је смртно озбиљан. Таквог га дотад нисам видела. "Значи не волиш ме! У реду, то сам желео чути", рече одлучно, устаде и крену према вратима. "Ало, где ћеш? Куд си кренуо", брзо сам стала испред њега јер сам видела да је враг однео шалу и да ће тако уморан, у цик зоре, отићи. Гледала сам га у очи и изговорила гласно: "А шта ако ти кажем да те волим? Шта ћемо сад?" Стајали смо код врата као два матора детета која се нешто инате и сваљују кривицу једно на друго. Поред врата, тужне, покисле фаце, деловао ми је још ситније, некако као дете, као мало покисло маче.

Упркос искреној љубави коју описује с Поповићеве стране, Украденова у књизи наводи да су њих двоје по свему припадали различитим световима, те да је њихова љубав била осуђена на пропаст.

Фото: Милена Анђела

 

- Разлике су биле очигледне - и у менталитету и карактеру и навикама. Негде сам у тој вези почела да се осећам све усамљенијом и та његова очигледна потреба да се удвара свакој жени била ми је знак незрелости и неугодно сам се осећала. Питала сам се да ли је то образац понашања на који треба да пристанем. Да ли и ја треба тако да се понашам и куда то води - описала је како су се ипак мимоишли као пар, а за крај је нагласила да су, упркос свему, успели да остану пријатељи за цео живот:

- Оно што је тада било између нас важи и данас - једно велико, искрено и људско и професионално обострано поштовање, искрено пријатељство и дивљење за све заједничке тренутке сарадње, дружења и помоћи кад год је требало. Ретки су људи као Сале Поповић, који су задржали ту дечачку раздраганост, шарм, емоције, неоптерећеност славом и једноставност, коју само највећи имају.

(Република)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Ћерка Неде Украден - Јелена Билбија Миновић, лепа, успешна, мајка троје деце

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".