Pevačica je u knjizi istakla da je njoj, kao ženi i majci maloletnog ženskog deteta, bio potreban oslonac i stabilnost zrelog partnera, što nikako tada, kako piše, u Popoviću nije prepoznavala. Uprkos iskrenoj ljubavi koju opisuje s Popovićeve strane, Ukradenova u knjizi navodi da su njih dvoje po svemu pripadali različitim svetovima, te da je njihova ljubav bila osuđena na propast. Neda je otkrila kako se osećala dok je, nakon toliko godina, pisala o detaljima njihovog odnosa.

- To su momenti koje sam želela da zabeležim, predivni trenuci. Ja sam rekla da je on čovek kog sam ja potcenila. Imala sam jedno mišljenje o njemu, a kad sam ga upoznala potpuno drugo, zaslužio je ako ništa drugo zbog toga. Drugo, zbog tih prelepih trenutaka koje smo zajedno imali, a koji su bili poslednji šok za svakoga, pa i za mene. Želela sam u ime tog lepog da to napišem - ispričala je Neda.

Foto: ATA images

 

Dok je ona u njemu videla samo prolaznu avanturu, on je činio sve da joj se što više približi i ostvari s njom ozbiljnu vezu. Čak ju je i njegova majka htela za snaju, a kako navodi na stranicama autobiografije, Saša je za Nedinog oca bio cirkusant. Iako je ženski deo porodice uspeo da osvoji, kako piše Neda, otac je bio sumnjičav jer je u njenom Saletu video cirkusanta.

- Oduševljavao je i mene i moju Jecu (ćerku), koja ga je jako zavolela. Volela ga je i moja mama. Tata se držao po strani jer je u početku u njemu video neke osobine cirkusanta, pomalo neozbiljnog i nepouzdanog čoveka, ali ništa nije glasno komentarisao - opisala je Neda kako je Popovića doživljavala njena porodica, a do detalja je opisala i kako je u pola četiri noću upao u njenu kuću i tražio da se izjasni po pitanju njihove ljubavi:

Foto: Reprint Saborr

 

- "Morao sam da budem načisto - da li ti mene, Neki, voliš ili ne", upitao je direktno, da nije moglo direktnije. "Auuu, pa ti si zbog toga došao u četiri ujutru... Da čuješ odgovor! Mogla sam ti i telefonom to reći! Nije trebalo da trošiš novac na gorivo i cveće", pokušavala sam da budem duhovita i da ga malo nasmejem. Gledao me je smrtno ozbiljan. Takvog ga dotad nisam videla. "Znači ne voliš me! U redu, to sam želeo čuti", reče odlučno, ustade i krenu prema vratima. "Alo, gde ćeš? Kud si krenuo", brzo sam stala ispred njega jer sam videla da je vrag odneo šalu i da će tako umoran, u cik zore, otići. Gledala sam ga u oči i izgovorila glasno: "A šta ako ti kažem da te volim? Šta ćemo sad?" Stajali smo kod vrata kao dva matora deteta koja se nešto inate i svaljuju krivicu jedno na drugo. Pored vrata, tužne, pokisle face, delovao mi je još sitnije, nekako kao dete, kao malo pokislo mače.

Uprkos iskrenoj ljubavi koju opisuje s Popovićeve strane, Ukradenova u knjizi navodi da su njih dvoje po svemu pripadali različitim svetovima, te da je njihova ljubav bila osuđena na propast.

Foto: Milena Anđela

 

- Razlike su bile očigledne - i u mentalitetu i karakteru i navikama. Negde sam u toj vezi počela da se osećam sve usamljenijom i ta njegova očigledna potreba da se udvara svakoj ženi bila mi je znak nezrelosti i neugodno sam se osećala. Pitala sam se da li je to obrazac ponašanja na koji treba da pristanem. Da li i ja treba tako da se ponašam i kuda to vodi - opisala je kako su se ipak mimoišli kao par, a za kraj je naglasila da su, uprkos svemu, uspeli da ostanu prijatelji za ceo život:

- Ono što je tada bilo između nas važi i danas - jedno veliko, iskreno i ljudsko i profesionalno obostrano poštovanje, iskreno prijateljstvo i divljenje za sve zajedničke trenutke saradnje, druženja i pomoći kad god je trebalo. Retki su ljudi kao Sale Popović, koji su zadržali tu dečačku razdraganost, šarm, emocije, neopterećenost slavom i jednostavnost, koju samo najveći imaju.

(Republika)

BONUS GALERIJA: Ćerka Nede Ukraden - Jelena Bilbija Minović, lepa, uspešna, majka troje dece

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".