Студенти колеџа Јута Кендел Камингс и Брејди Лаури протеклог викенда кренули су на камповање и у потрагу за роговима јелена, када их је изненада напао велики гризли медвед. 

Како преносе амерички медији, двојица студената су заједно са још двојицом пријатеља уживали у природи Националне шуме Шошоне, у америчкој савезној држави Вајоминг.

Непосредно пре напада, њих двојица су се издвојили из групе и њихову идилу прекинуо је гризли, који је прво напао Лаурија. Несрећни студент је у том изненадном нападу задобио прелом руке, а фаталан исход спречио је његов пријатељ Камингс. 

 

 

Он је пристигао у помоћ свом колеги и преусмерио бес дивље звери на себе.

– Нисам хтео да изгубим пријатеља. На њему је био велики медвед и могао сам да побегнем и тако највероватније останем без пријатеља. Ипак, одлучио сам да га спасем – рекао је Камингс за локалне медије.

Након што је успео да привуче пажњу медведа и тако спасе свог пријатеља, за Камингса почиње пакао. 

– Могао сам да чујем како његови зуби ударају о моју лобању,осетио сам и како ми је уједао кости, оне би некако шкрипале. Позвао сам Лаурија да се уверим да је добро и мислим да ме је медвед чуо. Некако је кружио и поново ме ухватио – присећао се Камингс.

Они су некако успели да отерају медведе који их је нападо неколико пута. Успели су да позову хитну помоћ и уз помоћ двојице пријатеља да стигну до службеника за потрагу и спасавање округа Парк. Један од њих је хеликоптером хитно пребачен у болницу, а други је транспортован колима хитне помоћи.

Обојица су хитно оперисани, а свакако је горе прошао Камингс. Несрећни студент је добио 60 копчи на глави и подвргнут је пластичној хирургији због повреда на лицу. Лаури је прошао са шест шрафова у руци. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".