Укупно 34 особе ухапшене су у склопу велике полицијске акције која је у среду спроведена у чак пет хрватских жупанија, а ухапшени се сумњиче да су починили кривична дела недозвољена трговина у саставу злочиначког удружења, затим неовлашћену производњу и промета дрога у оквиру злочиначког удружења. Ради се, како се незванично сазнаје, о три организоване групе које су се бавиле препродајом дроге и дувана, а осим у Хрватској деловали су и у иностранству.

- Полицијски службеници Службе организираног криминалитета ПУ осјечко-барањске проводе реализацију оперативне акције у сарадњи с полицијским службеницима ПУ загребачке, ПУ вировитичко-подравске, ПУ вуковарско-сријемске и ПУ пожешко-славонске, а у координацији с Равнатељством полиције и Канцеларијом за сузбијање корупције и организираног криминала.

Фото: Јутјуб принтскрин/Emergency München

 

У току су хапшења више десетина особа и спровођење доказних радњи због сумње да су починили кривична дела недозвољене трговине у оквиру злочиначког удружења, неовлаштене производње и промета дрогама у саставу злочиначког удружења.

У акцији учествује око 150 полицијских службеника из криминалистичке и темељне полиције, као и из јединица специјалне и интервентне полиције. Оперативна акција резултат је вишемесечног рада ПУ осјечко-барањске“, известили су из ПУ осјечко-барањске.

Јуче током послеподнева ухапшени су из полиције довођени на саслушање у осјечки УСКОК, након чега ће бити познато против колико ће особа бити поднесене кривичне пријаве, односно предлози за одређивање истражног затвора. Међу њима и један који је већ у затвору, у ком се налази однедавно, али због неког другог кривичног дела, пише Јутарњи лист.

Према незваничним информацијама део ухапшених сумњичи се за илегалан унос кокаина из Србије, који су препродавали у Осијеку, Винковцима, Ђакову, Загребу… Занимљиво је како је један од њих хапшен у јуну, на ауто-путу Славоника код излаза Ђаково, с пола килограма кокаина испод сувозачевог седишта.

За ову акцију Жупанијски суд у Осијеку издао је бројне налоге за претрес домова и других просторија осумњичених особа, пише Јутарњи лист.

(Јутарњи лист)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".