Studenti koledža Juta Kendel Kamings i Brejdi Lauri proteklog vikenda krenuli su na kampovanje i u potragu za rogovima jelena, kada ih je iznenada napao veliki grizli medved. 

Kako prenose američki mediji, dvojica studenata su zajedno sa još dvojicom prijatelja uživali u prirodi Nacionalne šume Šošone, u američkoj saveznoj državi Vajoming.

Neposredno pre napada, njih dvojica su se izdvojili iz grupe i njihovu idilu prekinuo je grizli, koji je prvo napao Laurija. Nesrećni student je u tom iznenadnom napadu zadobio prelom ruke, a fatalan ishod sprečio je njegov prijatelj Kamings. 

 

 

On je pristigao u pomoć svom kolegi i preusmerio bes divlje zveri na sebe.

– Nisam hteo da izgubim prijatelja. Na njemu je bio veliki medved i mogao sam da pobegnem i tako najverovatnije ostanem bez prijatelja. Ipak, odlučio sam da ga spasem – rekao je Kamings za lokalne medije.

Nakon što je uspeo da privuče pažnju medveda i tako spase svog prijatelja, za Kamingsa počinje pakao. 

– Mogao sam da čujem kako njegovi zubi udaraju o moju lobanju,osetio sam i kako mi je ujedao kosti, one bi nekako škripale. Pozvao sam Laurija da se uverim da je dobro i mislim da me je medved čuo. Nekako je kružio i ponovo me uhvatio – prisećao se Kamings.

Oni su nekako uspeli da oteraju medvede koji ih je napado nekoliko puta. Uspeli su da pozovu hitnu pomoć i uz pomoć dvojice prijatelja da stignu do službenika za potragu i spasavanje okruga Park. Jedan od njih je helikopterom hitno prebačen u bolnicu, a drugi je transportovan kolima hitne pomoći.

Obojica su hitno operisani, a svakako je gore prošao Kamings. Nesrećni student je dobio 60 kopči na glavi i podvrgnut je plastičnoj hirurgiji zbog povreda na licu. Lauri je prošao sa šest šrafova u ruci. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".