Симић је важио је за глумца који љубоморно чува свој приватни живот. Волео је свој позив, али је о породици ретко говорио.

Управо због тога многи детаљи из његовог приватног живота нису познати широј јавности, па тако и податак да је његов рођени брат познати глумац.

Наиме, мало ко зна да је рођени брат Николе Симића чувени глумац Славко Симић, који је остварио улоге у бројним филмовима и позоришним комадима.

Давне 1970. године, у разговору за ТВ Ревију, Славко је открио да је у право он утицао на свог млађег брата Николу да почне да се бави глумом.

Фото: В. Данилов

 

– Вероватно да сам ја утицао на свог млађег брата Николу. Ја сам од најранијег детињства желео да постанем глумац. Одлазио сам у позориште, постао сам члан драмске дружине, одлазио на пробе. Често је са мном ишао и Никола. Можда је то утицало на њега да заволи глуму – присетио се том приликом Славко.

Његова прва улога на филму била је 1947. у остварењу “Живјеће овај народ” према тексту Бранка Ћопића, а једна од последњих у првој сезони серије “Отворена врата”, у којој се нашао у улози пијанисте.

Фото: Јутјуб принтскрин/Otvorena Vrata

 

Славко Симић је преминуо 20. новембра 2007. године након борбе са опаком болешћу, у 83. години, а Никола Симић је преминуо 9. новембра 2014. године.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".