Глумац Марко Јанкетић већ осамнаест месеци има најлепшу улогу, тата је једне девојчице, пише магазин Глорија.

Он сада први пут открива да ужива у улози оца, као и да са својом изабраницом на пролеће очекује још једну бебу.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Мама је дивна жена, не бави се јавним послом. Разумели смо се и споразумели из прве, што је, поред велике љубави и међусобне привлачности, пресудно утицало да изградимо квалитетан однос објашњава Марко и наставља:

- Има један диванстих из песме "На Богојављенску ноћ" Ђорђа Балашевића који каже: "Била је моја љубавница, саборац и најбољи друг." То су три најважније категорије које су пресудне за везу. Да имате страст, да будете саборци и бијете исте битке, а не свако своју, и да једно другоме будете најбољи друг. Јер има нешто што се не говори никоме осим најбољем другу, односно партнеру. Све то ме је привукло, нас двоје имамо исте идеје о томе како живот треба да изгледа, исте циљеве и визије.

Син Михаила Мише Јанкетића одрастао је у великој породици, са братом две сестре, и волео би да и сам створи такву.

- Ми Јанкетићи смо привржени једни другима и негујемо традиционалне вредности. Гледам моју мајку Свјетлану, она је сад удовица, али није сама. Деца су око ње, има унучиће, потомство које је сад удвостручено, волимо је и пазимо. Наравно, родитељи не би требало да праве децу да би их она касније пазила, али то је лепо и нормално. Пажњу коју смо ми добијали од наших родитеља сад узвраћамо и својој деци и родитељима.

Победа живота

У фамилији Јанкетић последњих година било је доста губитака.

- Прво је преминуо мамин рођени брат, па тата, затим његова рођена сестра и потом брат од стрица. Кад изгубиш толико добрих и драгих људи за неколико година, осетиш потребу да узвратиш животом. Ја сам добио дете, моја млађа сестра Милица је добила сина који носи дедино име, Михаило. Да нас буде мало више и да живот ипак победи", каже глумац за Глорију.

Фото: В. Данилов

 

 

Марко тренутно упоредо снима наставак серије "Јужни ветар" и "Пасјачу", у којој глуми сеоског учитеља разочараног у друштво и свет, идеалисту преквалификованог за свој посао.

- Ко је спреман да учи, много тога новог може да сазна и научи свакодневно. Недавно смо снимали у селу Бабе на Космају, у једној малој сеоској школи, са малим двориштем у коме је стабло старо више од две стотине година. Одушевио сам се и помислио како би било лепо ићи у ту малу школу. Последњих година ме све више привлачи село. Иако сам рођен и одрастао у Београду, имам утисак као да он више није мој град јер су се изгубили његов препознатљив менталитет, дух, шмекерлук, отвореност", казао је глумац.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Радош Бајић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".