Присетила се да је у једном моменту била помало "љубоморна" на медицинску сестру која је лечила јер је имала обе руке.


- Било је момената да мрзим људе који имају обе функционалне руке. Мени дође рецимо медицинска сестра да ми помогне, ја сам била на морфијуму и све ме боли и она да ми појача мало морфијум или да ми да неки други лек, ја је гледам са мржњом - испричала је Деа.

Водитељка не крије да јој је кроз главу пролазило питање "Зашто ја, а не она?"

- Ја сам се њој после извинила јер просто није фер, она води рачуна о мом животу а ја јој се мрштим. Ја сам се онда питала зашто ја, зашто не она. Али онда кад престанеш да питаш схватиш, ваљда зато што могу да поднесем, не знам... – открила је искрено Деа Ђурђевић и додала:

- Поента је како све то преживиш и шта научиш.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Kurir

 

Током емисије Деа је поменула и да је одмах после незгоде тражила помоћ психијатра.

- Плашила сам се своје психе. Тражила сам психијатра одмах. Докторка Звездана је била ту и сада је ту, али се сада виђамо у кафићу. Сад смо замениле болничко лечење дружењем. Много ми је помогла. Она ме је научила да у сну кажем ово је сан. Невероватно. Ја сам сањала да лежим исто, све исто, ту ми је рука и људи ми притрчавају у помоћ, али притрчавају ми моји пријатељи и моја породица и ко год ми притрчи њега удари аутобус. То је било језиво - испричала је Деа у поменутој емисији.


Деа данас држи трибине о безбедности у саобраћају и сада из свог личног искуства говори људима шта треба да раде.

- Ја знам да не можете да помогнете некоме ко је имао саобраћајну незогоду, али само очи да вам види, да није сам. Ја сам се у једном моменту уплашила јер је то била јака бол осећаш слабост и само сам помислила боже нећу ваљда умрети овде овако сама, је л' могуће да ми нико неће прићи, да никоме нећу моћи нешто да кажем барем пре него што умрем. То је први и последњи пут када сам помислила да ћу да умрем – истакла је Деа и додала:

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Blic

 

- Тај контакт и разговор је јако важан, он је важан и после. Ваши пријатељи не могу вама у сваком моменту да помогну али само сазнање да су ту и да верују у вас и да можете да поделите мени је сасвим довљно. И мислим да је то кључна ствар. Није човек рођен да буде сам.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Blic

 

 

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".