Тако су издавачи недавно припремили реиздање њене књиге "How to cook a wolf" из 1942. године, у којој је говорила о методама које користимо приликом кувања јаја и зашто су погрешне.

Сматра да је израз 'скувати јаја' нетачан и да се тајна успешне припреме овог јела крије у чињеници да се оно заправо не кува. Појашњава како у тренутку кад убаците јаје у кипућу воду жуманце остаје сирово, а беланце се одмах скува. Циљ је кувати све делове јаја у исто време и на једнак начин.

Фото: Профимедиа

 

Стога нуди две алтернативе за које сматра да постижу боље резултате. Како бисте спречили пуцање љуске, предлаже да јаје најпре прелијете хладном водом, и да га тек затим ставите у кипућу воду. Оставите га на лаганој ватри колико желите, а Фишер напомиње како ће се на тај начин скувати једнако брзо као и кад вода кључа, али биће боље кувано.

За другу методу предлаже да у малом лонцу уроните јаје у хладну воду коју потом брзо загрејете, а чим проври јаје је готово и спремно за конзумацију. После је ипак признала да постоји и недостатак, јер је теже очистити љуску са јајета ако користите њене методе.

Осим тога, јаја су на тај начин меко кувана, а због здравствене сигурности данас сви стручњаци препоручују да се јаја тврдо кувају, поготово малој деци, преноси британски Мирор. 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".