Tako su izdavači nedavno pripremili reizdanje njene knjige "How to cook a wolf" iz 1942. godine, u kojoj je govorila o metodama koje koristimo prilikom kuvanja jaja i zašto su pogrešne.

Smatra da je izraz 'skuvati jaja' netačan i da se tajna uspešne pripreme ovog jela krije u činjenici da se ono zapravo ne kuva. Pojašnjava kako u trenutku kad ubacite jaje u kipuću vodu žumance ostaje sirovo, a belance se odmah skuva. Cilj je kuvati sve delove jaja u isto vreme i na jednak način.

Foto: Profimedia

 

Stoga nudi dve alternative za koje smatra da postižu bolje rezultate. Kako biste sprečili pucanje ljuske, predlaže da jaje najpre prelijete hladnom vodom, i da ga tek zatim stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fišer napominje kako će se na taj način skuvati jednako brzo kao i kad voda ključa, ali biće bolje kuvano.

Za drugu metodu predlaže da u malom loncu uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrejete, a čim provri jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Posle je ipak priznala da postoji i nedostatak, jer je teže očistiti ljusku sa jajeta ako koristite njene metode.

Osim toga, jaja su na taj način meko kuvana, a zbog zdravstvene sigurnosti danas svi stručnjaci preporučuju da se jaja tvrdo kuvaju, pogotovo maloj deci, prenosi britanski Miror. 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".