Сигурно вам се некада десило да сањате бившег емотивног партнера, а да ни сами не знате зашто.

Какву симболику крију такви снови?

Сањати свог бившег може бити знак да га нисте преболели, али може бити и симптом трауме, осећаја усамљености или сукоба са самим собом.

Сањање бившег може имати неколико значења, може бити повезано са носталгијом за домом, процесом туговања, сукобом, па чак и са несигурношћу. 

Фото: Профимедиа

 

Сањате интимне тренутке са бившим

Ако је оно што сте сањали повезано са интимним контактом, то може значити да вам недостаје блискост са том особом и да део вас жели да испуни ту жељу. Нормално је доживљавати романтичне снове.

Шта значи сањати да је ваш бивши с неким другим

Ако је у сну ваш бивши партнер са другом особом, то може имати нешто сложеније значење: упркос чињеници да та особа више није с вама, и даље осећате повезаност са њом.

Фото: Профимедиа

 

Шта значи сањати да вам се вратио бивши?

Сањати да вам се бивши враћа је један од најчешћих снова. Ове врсте снова могу значити много ствари. Обично је знак скривене жеље да поново будете са њим. Будући да се то не догађа у стварном свету, ваш ум ствара сценарије за оно што прижељкује, преноси "Информер".

Према теорији психоанализе и значењу снова према Фројду, наши снови имају за циљ испуњавање и задовољавање потреба које нису испуњене током дана.

Стога, ако се наш бивши партнер појављује периодично док сањамо, можда ћемо морати да разговарамо с њим или њом како бисмо затворили рану коју наш ум држи отвореном. Важно је проћи правилан процес туговања и превладати раскид на здрав начин, у супротном, можда ћете и даље сањати бивше.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".