Он је данас проговорио и о силовању И.С. на стадиону Партизана. Навео је на почетку излагања да је он човек који је "задовољавао камионџије за 1.000 динара", и да је манипулативан.

- Видећете како конфузно прича, не зна ни ко га је силовао, ни када се то десило. Ја верујем да би се свако сећао мучења које је трајало три дана, а он се не сећа. Срамотно је да се изјашњавам на то да је нас 14 тукло и силовало - изјавио је Миљковић.

Када је у питању део оптужнице који се односи на продају дроге на стадиону, Миљковић је рекао да је немогуће да су они, као тако организована криминална група, а да се они баве са 100 грама траве.

Фото: ТВ Пинк принтскрин

 

Друга оптужница

Марко Миљковић, после дуже од сат времена излагања, након изношења одбране на прву оптужницу, прешао је на изглање о другој оптужници, којом су криминалној групи на терет стављена убиства Николе Митића и Горана Михајловића.

На почетку је навео да је невероватно да су Сенад Решовић и Владимир Грек, који су били његово обезбеђење, ухапшени накнадно. Сенад се све време смејао на његове изјаве.

Фото: Ж. Кнежевић/М.Анђела

 

- Имам право на обезбеђење, ако се осећам угрожено - рекао је он.

Митић је, подсетимо, отет према оптужници код Амбасаде САД.

- Сви знамо где је америчка амбасада, како то да нема снимка са камера, да видимо где смо га отели, како смо га отели, ко је претерао тај његов ауто "хонду" - рекао је Миљковић и поново се позвао на чланове закона, тврдећи да Митић није мртав.

Фото: Н. Скендерија, З. Јовановић

 

- Ја никоме не верујем на реч да је неко мртав - додао је.

Када је у питању убиство Горана Михајловића, навео је да не пише како је на превару отет и додао да он верује да је "телепорт".

- Кажу нађена машина за таблетирање Горана Михајловића, нек нам доставе власнички лист - ироничан је био Миљковић, и уз осмех коментарисао наводе оптужнице и сведочење сведока сарадника, да су Михајловића "отровали непознатом супстанцом".

Фото: Архива, Н. Фифић

 

- Ја за такву супстанцу не знам, позваћу се опет на чланове закона - иронично је уз осмех рекао он.

Миљковић се поново позвао на случај Марине Андрејић, која је ослобођена за убиство сина Ђорђа.

- Ако су могли да натерају једну мајку да призна убиство детета, шта могу тек остале - рекао је он алудирајући на исказе које су дали сведоци сарадници.

Фото: Н. Скендерија

 

Такође, током изношења одбране, тврдио је да је једна особа са слика за коју се сумња да је њихова жртва, жива и да се налази у Швајцарској.

„Мушкарац са слике је жив, јавио се нашем адвокату из Швајцарске“, рекао је Миљковић.

Искази сведока сарадника

Фото: Н. Скендерија/ТВ Пинк принтскрин

 

Миљковић је почео да чита делове исказа сведока сарадника, уз опаску да ће "сада да поентира".

- Сведок сарадник Бојан Хрватин, који сам каже да је наместио Горана Величковића, каже не може да се сети презимена, па судија толико је био у медијима, да мислим да му и моја деца знају презиме - смејао се за говорницом Миљковић.

На исти начин је читао и исказ сведока сараника Николе Спасојевића а потом завршио излагање:

Фото: Танјуг/АТА Имагес/Н. Скендерија/МУП

 

- Ја сам завршио, за сада нећу одговарати на питања. У ствари, нећу никада одговарати на питања, ако нам се не доставе обдукциони записници - алудирао је Миљковић поново да не верује да су нестали мртви.

Подсетимо, и током уводног излагања, пре почетка јавног суђења, Миљквоић је износио тезу да "нема тела, нема дела", а поруке сличне садржине наводно су пресретнуте и у скај комуникацији између припадника криминалне групе.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: ОСВАНУО ГРАФИТ ПОДРШКЕ БЕЛИВУКУ У ПРИЈЕПОЉУ: „Град на Лиму тебе воли до краја се с тобом бори“

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".