On je danas progovorio i o silovanju I.S. na stadionu Partizana. Naveo je na početku izlaganja da je on čovek koji je "zadovoljavao kamiondžije za 1.000 dinara", i da je manipulativan.

- Videćete kako konfuzno priča, ne zna ni ko ga je silovao, ni kada se to desilo. Ja verujem da bi se svako sećao mučenja koje je trajalo tri dana, a on se ne seća. Sramotno je da se izjašnjavam na to da je nas 14 tuklo i silovalo - izjavio je Miljković.

Kada je u pitanju deo optužnice koji se odnosi na prodaju droge na stadionu, Miljković je rekao da je nemoguće da su oni, kao tako organizovana kriminalna grupa, a da se oni bave sa 100 grama trave.

Foto: TV Pink printskrin

 

Druga optužnica

Marko Miljković, posle duže od sat vremena izlaganja, nakon iznošenja odbrane na prvu optužnicu, prešao je na izglanje o drugoj optužnici, kojom su kriminalnoj grupi na teret stavljena ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Na početku je naveo da je neverovatno da su Senad Rešović i Vladimir Grek, koji su bili njegovo obezbeđenje, uhapšeni naknadno. Senad se sve vreme smejao na njegove izjave.

Foto: Ž. Knežević/M.Anđela

 

- Imam pravo na obezbeđenje, ako se osećam ugroženo - rekao je on.

Mitić je, podsetimo, otet prema optužnici kod Ambasade SAD.

- Svi znamo gde je američka ambasada, kako to da nema snimka sa kamera, da vidimo gde smo ga oteli, kako smo ga oteli, ko je preterao taj njegov auto "hondu" - rekao je Miljković i ponovo se pozvao na članove zakona, tvrdeći da Mitić nije mrtav.

Foto: N. Skenderija, Z. Jovanović

 

- Ja nikome ne verujem na reč da je neko mrtav - dodao je.

Kada je u pitanju ubistvo Gorana Mihajlovića, naveo je da ne piše kako je na prevaru otet i dodao da on veruje da je "teleport".

- Kažu nađena mašina za tabletiranje Gorana Mihajlovića, nek nam dostave vlasnički list - ironičan je bio Miljković, i uz osmeh komentarisao navode optužnice i svedočenje svedoka saradnika, da su Mihajlovića "otrovali nepoznatom supstancom".

Foto: Arhiva, N. Fifić

 

- Ja za takvu supstancu ne znam, pozvaću se opet na članove zakona - ironično je uz osmeh rekao on.

Miljković se ponovo pozvao na slučaj Marine Andrejić, koja je oslobođena za ubistvo sina Đorđa.

- Ako su mogli da nateraju jednu majku da prizna ubistvo deteta, šta mogu tek ostale - rekao je on aludirajući na iskaze koje su dali svedoci saradnici.

Foto: N. Skenderija

 

Takođe, tokom iznošenja odbrane, tvrdio je da je jedna osoba sa slika za koju se sumnja da je njihova žrtva, živa i da se nalazi u Švajcarskoj.

„Muškarac sa slike je živ, javio se našem advokatu iz Švajcarske“, rekao je Miljković.

Iskazi svedoka saradnika

Foto: N. Skenderija/TV Pink printskrin

 

Miljković je počeo da čita delove iskaza svedoka saradnika, uz opasku da će "sada da poentira".

- Svedok saradnik Bojan Hrvatin, koji sam kaže da je namestio Gorana Veličkovića, kaže ne može da se seti prezimena, pa sudija toliko je bio u medijima, da mislim da mu i moja deca znaju prezime - smejao se za govornicom Miljković.

Na isti način je čitao i iskaz svedoka saranika Nikole Spasojevića a potom završio izlaganje:

Foto: Tanjug/ATA Images/N. Skenderija/MUP

 

- Ja sam završio, za sada neću odgovarati na pitanja. U stvari, neću nikada odgovarati na pitanja, ako nam se ne dostave obdukcioni zapisnici - aludirao je Miljković ponovo da ne veruje da su nestali mrtvi.

Podsetimo, i tokom uvodnog izlaganja, pre početka javnog suđenja, Miljkvoić je iznosio tezu da "nema tela, nema dela", a poruke slične sadržine navodno su presretnute i u skaj komunikaciji između pripadnika kriminalne grupe.

(Blic)

BONUS VIDEO: OSVANUO GRAFIT PODRŠKE BELIVUKU U PRIJEPOLJU: „Grad na Limu tebe voli do kraja se s tobom bori“

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".