Иако можда нема толико препознатљиво име као Тед Банди или Џефри Дамер, његов случај једнако је језив. Гин, који је такође био познат као Месар из Плејнфилда, био је амерички убица и крадљивац тела 1950-их.

Застрашујуће, користио је остатке својих жртава и делове тела лешева из пљачки гробова за израду намештаја и одеће попут пресвлака за столице и рукавица. Његови гротескни поступци надахнули су неколико франшиза хорор филмова као што су "Психо", "Тексашки масакр моторном тестером" и "Кад јагањци утихну".

У подкасту "Real Crime" који се бави најгорим убицама на свету, једна епизода фокусира се на Еда Гина и објашњава како је полиција открила "готичку кућу страве" када је претражила његов дом 1957. године. Тамо су пронашли остатке двају несталих мештанки и велику количину људских костију, лобања и коже који су узнемирујуће претворени у намештај и одећу. То је градић Плејнфилд оставило у потпуном шоку.

Гин није имао добро васпитање. Његови отац и брат умрли су оставивши га са изразито религиозном мајком која му није допуштала да се дружи са другим људима у граду, остављајући га потпуно изолованог. Ипак, он ју је апсолутно обожавао. А кад је она преминула, сам и изолован отео се контроли.

Постао је опседнут рекреирањем света који је делио са својом мајком, што га је на крају навело да убије Мери Хоган и Бернис Ворден и ексхумира лешеве, а затим користи њихове делове тела за стварање својих ужасних предмета. Управо су ти злогласни злочини надахнули хорор филмове које данас сви познајемо.

- Две ствари које су заиста фасцинантне у вези са Едом Гином су да је убио само двоје људи, колико ми знамо, што је пуно мање од многих злогласних убица. Али има тако велику оставштину у филмовима, књигама и музици. Чини се да је постао нека врста попкултурног убице - рекао је у подкасту форензички патолог Стјуарт Хамилтон.

- Ако погледате хорор филмове пре тога, у свима су та источноевропска чудовишта, Франкенштајн и Дракула и вукодлак, или ванземаљци из свемира. Гин има врло директан утицај на амерички хорор филм - додао је Харолд Шектер, аутор књиге "Deviant: The Shocking True Story of Ed Gein".

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".