Iako možda nema toliko prepoznatljivo ime kao Ted Bandi ili DŽefri Damer, njegov slučaj jednako je jeziv. Gin, koji je takođe bio poznat kao Mesar iz Plejnfilda, bio je američki ubica i kradljivac tela 1950-ih.

Zastrašujuće, koristio je ostatke svojih žrtava i delove tela leševa iz pljački grobova za izradu nameštaja i odeće poput presvlaka za stolice i rukavica. NJegovi groteskni postupci nadahnuli su nekoliko franšiza horor filmova kao što su "Psiho", "Teksaški masakr motornom testerom" i "Kad jaganjci utihnu".

U podkastu "Real Crime" koji se bavi najgorim ubicama na svetu, jedna epizoda fokusira se na Eda Gina i objašnjava kako je policija otkrila "gotičku kuću strave" kada je pretražila njegov dom 1957. godine. Tamo su pronašli ostatke dvaju nestalih meštanki i veliku količinu ljudskih kostiju, lobanja i kože koji su uznemirujuće pretvoreni u nameštaj i odeću. To je gradić Plejnfild ostavilo u potpunom šoku.

Gin nije imao dobro vaspitanje. NJegovi otac i brat umrli su ostavivši ga sa izrazito religioznom majkom koja mu nije dopuštala da se druži sa drugim ljudima u gradu, ostavljajući ga potpuno izolovanog. Ipak, on ju je apsolutno obožavao. A kad je ona preminula, sam i izolovan oteo se kontroli.

Postao je opsednut rekreiranjem sveta koji je delio sa svojom majkom, što ga je na kraju navelo da ubije Meri Hogan i Bernis Vorden i ekshumira leševe, a zatim koristi njihove delove tela za stvaranje svojih užasnih predmeta. Upravo su ti zloglasni zločini nadahnuli horor filmove koje danas svi poznajemo.

- Dve stvari koje su zaista fascinantne u vezi sa Edom Ginom su da je ubio samo dvoje ljudi, koliko mi znamo, što je puno manje od mnogih zloglasnih ubica. Ali ima tako veliku ostavštinu u filmovima, knjigama i muzici. Čini se da je postao neka vrsta popkulturnog ubice - rekao je u podkastu forenzički patolog Stjuart Hamilton.

- Ako pogledate horor filmove pre toga, u svima su ta istočnoevropska čudovišta, Frankenštajn i Drakula i vukodlak, ili vanzemaljci iz svemira. Gin ima vrlo direktan uticaj na američki horor film - dodao je Harold Šekter, autor knjige "Deviant: The Shocking True Story of Ed Gein".

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".