Pre Mančester Junajteda, Đemba-Đemba je igrao za Nant gde počinje njegov vrtoglavi uspon. Uspeo je da se pokaže u najboljem svetlu, a Nant je skoro svake godine izborio evropski plasman. Kao takav je zapao za oko velikog Aleksa Fergusona koji je odlučio da ga dovede, spremajući ga da u jednom trenutku zameni kapitena Roja Kina.

Foto: Profimedia

 

Dolazak na ostrvo

Ostrvski fudbal je bio kao skrojen za njega, tvrd, agresivan. Zamena za upravo takvog Roja Kina bi trebalo da se dobro uklopi. Već u prvoj utakmici protiv Arsenala je imao oštar start na Sola Kembela.

 

 

Proveo je 18 meseci na Old Trafordu i nije uspeo da održi pouzdanu formu niti da se predstavi kao pogodna zamena za Roja Kina. Ostaće zapamćen njegov gol protiv Lidsa u Liga kupu koji je rešio utakmicu u korist Crvenih đavola.

Birmingemska epizoda

Foto: Profimedia

 

Nije se snašao u Junajtedu, te ga je tražila Aston Vila i uspela da ga dovede u svoje redove. Međutim, nije uspeo da se ''ugura'' u vezni red Vile, odigravši jednu utakmicu, i to kao zamena, pre nego što je otišao na pozajmicu u Barnli. Tu se dobro pokazao, međutim, to nije bilo dovoljno da ga zadrže u Vili, te je njegov ugovor prekinut.

Vraćanje na pravi put

Đemba-Đemba se preselio u Katar na kratko, uspevši da vrati svoju karijeru na pravi put, kasnije prešavši u Odense, klub iz Danske. Tu je postao miljenik navijača i mnogi su smatrali da je najbolji igrač lige.

Foto: Tanjug/AP

 

Zbog odličnih partija su za njega bili zainteresovani Leće, Vest Brom, međutim, ti pregovori su propali, ali su propali i odnosi između Đembe-Đembe i Odensea. Ugovor mu nije produžen.

Klub je napustio i prešao u Hapoel iz Tel-Aviva.

Beogradski Partizan

Za mnoge je postao poznat upravo u ovom momentu. Partizan je doveo igrača u kojeg je Junajted polagao ogromne nade. Prvu utakmicu je odigrao protiv Ludogoreca, ušavši sa klupe u 64. minutu. Neuspeh Partizana u Ligi šampiona, a potom i u Ligi evrope je značajno uzdrmao crno-bele.

Foto: MV

 

Tokom te sezone je odigrao 11 utakmica u ligaškom takmičenju i 2 u kupu. Već u decembru je raskinuo sporazumno ugovor sa Partizanom. Proveo je ukupno 6 meseci u Partizan i važi za jednog od igrača koji nisu ispunili očekivanja. Zamenio ga je Nikola Drinčić.

Posle Partizana je pokušao da se vrati na pravi put, međutim škotski Sent Miren ga je držao i kraće od Partizana, da bi kasnije igrao u Indiji, Indoneziji i drugoj ligi Francuske i čak petom rangu takmičenja Švajcarske.

GALERIJA: Đemba-Đemba kroz karijeru

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".