Серија је настала под редитељском палицом Милоша Аврамовића као наставак на истоимени филм из 2018. године, који је постао регионални хит и освојио бројне награде.

Миодраг Радоњић, који у серији глуми Баћу, најавио је динамичнију сезону од претходне и открио неке детаље који очекују публику у наставку.

- Динамика целе приче биће бржа, комплекснија, биће доста и нових ликова који ће градити неки нови заплет. Тако да, све у свему, мислим да ће ово бити једна веома узбудљива друга сезона за гледаоце - каже Миодраг Радоњић.

 

 

Главну улогу у серији има Милош Биковић, који, како каже, успешно балансира приватни и пословни живот, упркос толиком пословном ангажману.

- Опет, с друге стране, неке амбиције пословне желим да ставим са стране да бих се више остварио у некој и друштвеној, емотивној и породичној сфери - говори.

Како су глумци открили, свиђа им се море у Хрватској, а Александар Глигорић је октрио шта избегава на приморју.

- Одушевљен сам морем. Ја иначе много волим море, свако море, било где. Осим тамо где има ајкула, баракуда, таквих ствари, то наравно избегавам. А овде тога нема па сам ја одушевљен - каже Александар Глигорић.

Ово није први пут да екипа "Јужног ветра" снима у Хрватској, тачније на Кварнеру. У октобру 2020. године у кварнерском градићу Каству снимао се филм "Јужни ветар 2: Убрзање".

Филм је, баш као и серију, режирао Милош Аврамовић, а глумачку екипу чине Милош Биковић, Миодраг Радоњић, Јована Стојиљковић, Горан Навојец, Богдан Диклић, Александар Берчек и Лука Габрић. Иначе, серија садржи делове истоименог филма из 2018. године, и наставља с радњом тамо где филм престаје.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Снимање филма ''Јужни ветар''

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".