NJegov stil igre je prepoznatljiv i najbolje ga opisuje njegov nadimak - El Loko, Ludak. Znao je da preuzme odgovornost i da često dribla ispred gola, pa čak i da utiče na igru na drugoj strani terena.

Na ovaj način je inspirisao nove generacije golmana koji preuzimaju mnogo aktivniju ulogu u kreiranju napada.

Postigao je 43 gola tokom svoje karijere, sa bele tačke 35, 7 iz slobodnih udaraca i jedan iz svog šesnaesterca.

Bio je Maradonin prijatelj, čak je i igrao u oproštajnoj utakmici 2001. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Testiran pozitivan

Svoju dugu karijeru su obeležili brojni skandali, između ostalih i da je bio pozitivan na testu za kokain. Dok je igrao za ekvadorski Aukas, ''pao'' je na testu. Nedugo posle otga se i penzionisao, da bi se tri godine kasnije vratio i obukao dres Guarosa u 40. godini.

Otmica

Narko-rivali Karlos Molina i Pablo Eskobar su obožavali fudbal, čak su i lokalne timove finansirali. Međutim, problem nastaje kada je 15-ogodišnja Klaudija, ćerka Moline, oteta tokom šetnje kroz Medeljin. Pablo Eskobar je upravo stajao iza ove otmice.

Karlos Molina se nije obratio niti policiji, niti vladi Kolumbije, već ekscentričnom golmanu. Igita je imao širok pristup raznim krugovima u Medeljinu zbog svoje slave. Igitin klub je bio u vlasništvu, upravo Moline.

Većinski je on bio zaslužan za puštanje ćerke narko-bosa Moline. Za svoje usluge posredovanja između dva narko-šefa, dobio je naknadu od 64.000 dolara. To je bilo u suprotnosti sa zakonom gde je on imao profit od kidnapovanja, pa je proveo 7 meseci u zatvorskoj ćeliji.

Foto: Profimedia

 

Poseta u zatvoru

Igita je smatrao da je uhapšen zbog posećivanja Pabla. Želeo je da mu se zahvali što se predao i tako stabilizovao Kolumbiju na vrlo kratko vreme.

Pričao je da je znao Eskobara, ali ne Pabla, već njegovog brata - Roberta.

Kada je upitan da li bi posetio Eskobara u zatvoru opet, rekao je da bi to učinio svakog dana ukoliko bi mu vlasti to dozvolile.

BONUS GALERIJA: Legendarni Gabrijel Batistuta u Beogradu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".