Стамени Орбан

Од раног детињства се премијер Мађарске Виктор Орбан бавио фудбалом.

Фелцсут је насеље у Мађарској са једном главном улицом и неколико продавница, међутим једна грађевина се издиже изнад осталих, а то је управо стадион. Панчо Арена је изграђена 2014. године, а на том стадиону игра Пушкаш академија, названа по Ференцу Пушкашу, мађарском центарфору.

Фото: Профимедиа

 

Пре Пушкаш академије је у овом граду постојао локални клуб Фелцсут чији је дрес носио управо Виктор Орбан. Своју каријеру је почео у млађим категоријама Видеотона, да би касније играо за локални клуб, појавивши се чак и у популарној видео игрици Фудбал Менаџер.

Обожаватељ фудбала и заљубљеник у травнати терен наводно на дневном нивоу одгледа и до шест утакмица, а још није пропустио ниједно финале Лиге Шампиона или Светског првенства.

Ердоган умало заиграо за Фенер

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган је познат на међународној сцени као тврди конзерватни политичар који чврстом руком води Турску.

Фото: Профимедиа

 

Он не крије своје одушевљење фудбалом, а познато је да је играо полу-професионално за локални клуб - Ерокспор. Чак га је тражио Фенербахче, турски гигант. Његов отац је, међутим, забранио Реџепу да пређе у Фенербахче, тако стопиравши његову потенцијалну фудбалску каријеру.

Локални клуб у његовом региону је одлучио да искаже поштовање за једну потенцијално успешну каријеру. Касимпашин стадион се зове по њему.

Берлусконијева лига

Контроверзни бизнисмен и бивши премијер Италије Силвио Берлускони је садашњи власник фудбалског клуба Монце који се експресно појавио у Серији А убрзо након његовог доласка. Био је власник Италијанског гиганта - Милана од 1986. до 2017. године. У том периоду је Милан Серију А, највиши ранг италијанског такмичења, освојио 9 пута од укупно 19 пута у историји. Титулу Купа Шампиона, односно Лиге Шампиона, је понео чак 4 пута од укупно 7.

Фото: Профимедиа

 

Његова Монца је тренутно у Серији А, а то је први пут у 110-огодишњој историји клуба. Тренутно се налазе на средини табеле, али амбициозни Берлускони очекује велике ствари од овог клуба.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Љубав политичара према фудбалу

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".