Колико ће брутална тактика скривања доказа ове групе уништавањем тела жртава, по принципу нема тела, нема дела, утицати на пресуду говорили су у емисији Редакција Гордана Божиловић Петровић, адвокат и Божидар Спасић, бивши шеф специјалног тима службе државне безбедности.

- У понедељак креће доказни поступак. Окривљени ће изнети своју одбрану, а онда следи испитивање. Окривљени може да се брани како жели - рекла је Гордана Божиловић Петровић.

Фото: АТА имагес/Принтскрин/Депоситпхотос/Јутјуб принтскрин/MUP Republike Srbije

 

 

- Такво прикривање доказа уништавањем тела се ретко дешава у Европи. То је глупост, обична глупост, за суд то не важи. Има много доказног материјала који је много значајнији. Постоје савремене методе и можемо у потпуности визиелно реконстуисати облик тог тела које су они уништили. Постоји шведски сто доказа. Мислили су да ће да се извуку са том правном зачкољицом "нема тела нема дела", а то је својевремено покушавао и Земунски клан. То им неће поћи за руком јер имате торбе и торбе доказног материјала - рекао је Спасић.

Адвокат Гордана Божиловић Петровић оценила је да не треба прејудицирати какав ће бити исход суђења док се доказни поступак не заврши.

- Тек сад креће доказни поступак. Прво докази. То је сложен и дуготрајан процес, не смемо унапред да оптужујемо јер постоји претпоставка невиности. Професионалне судије са богатим искуством, које су радиле најтежа кривична дела знаће одлично да издвоје валидне доказе. У јавности смо већ сви на наки начин донели пресуду , али ја као адвокат не могу на тај начин да говорим - рекла је Божиловић Петровић.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".