Koliko će brutalna taktika skrivanja dokaza ove grupe uništavanjem tela žrtava, po principu nema tela, nema dela, uticati na presudu govorili su u emisiji Redakcija Gordana Božilović Petrović, advokat i Božidar Spasić, bivši šef specijalnog tima službe državne bezbednosti.

- U ponedeljak kreće dokazni postupak. Okrivljeni će izneti svoju odbranu, a onda sledi ispitivanje. Okrivljeni može da se brani kako želi - rekla je Gordana Božilović Petrović.

Foto: ATA images/Printskrin/Depositphotos/Jutjub printskrin/MUP Republike Srbije

 

 

- Takvo prikrivanje dokaza uništavanjem tela se retko dešava u Evropi. To je glupost, obična glupost, za sud to ne važi. Ima mnogo dokaznog materijala koji je mnogo značajniji. Postoje savremene metode i možemo u potpunosti vizielno rekonstuisati oblik tog tela koje su oni uništili. Postoji švedski sto dokaza. Mislili su da će da se izvuku sa tom pravnom začkoljicom "nema tela nema dela", a to je svojevremeno pokušavao i Zemunski klan. To im neće poći za rukom jer imate torbe i torbe dokaznog materijala - rekao je Spasić.

Advokat Gordana Božilović Petrović ocenila je da ne treba prejudicirati kakav će biti ishod suđenja dok se dokazni postupak ne završi.

- Tek sad kreće dokazni postupak. Prvo dokazi. To je složen i dugotrajan proces, ne smemo unapred da optužujemo jer postoji pretpostavka nevinosti. Profesionalne sudije sa bogatim iskustvom, koje su radile najteža krivična dela znaće odlično da izdvoje validne dokaze. U javnosti smo već svi na naki način doneli presudu , ali ja kao advokat ne mogu na taj način da govorim - rekla je Božilović Petrović.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".