Najbolje dane je proveo u Italiji i to Peruđi, Romi, Parmi, Bolonji i Fiorentini. Šokirao je javnost kada se 2006. kada je odlučio da se povuče sa fudbalske scene. Tada je imao samo 29 godina.

Nakata je odlučio da se pozabavi drugim stvarima. Popularni ''Dejvid Bekam iz Azije'' se, čini se, zasitio fudbala. Odluku je objavio nakon mundijala i poraza od Brazila.

 

 

- U svakoj zemlji u kojoj sam igrao ljudi su me pitali o Japanu, a ja skoro ništa nisam znao da im kažem. Htio sam da postanem bolji Japanac i da pokažem poštovanje prema svojoj zemlji. Otišao sam rano iz nje, ali shvatio sam tada da je vrijeme da se vratim - rekao je Nakata.

Nakon što je obišao i upoznao se bolje sa svojom domovinom, a pogotovo sa tradicionalnim pićem Japana.

Sake - rižino vino, očaralo je Nakatu i počeo je da proizvodi sake pod nazivom ''N''. Biznis je pokrenut 2013. godine, a boca pića košta između 2000 i 3000 evra, pa je i proizvodnja relativno mala.

Postao je stručnjak, nije želeo da se bori sa konkurencijom za tržište Japana, već je odlučio da plasira proizvod u Evropu - pun pogodak.

 

 

- U Japanu raste tržište piva jer mlađe generacije ne znaju toliko toga o sakeu. Više piju vina i piva i potencijal za sake je nevjerovatan van Japana. Ipak, postoji među ljudima van Japana manjak informacija i edukacije oko ovog pića - objasnio je on.

Najveći uspeh dolazi u vidu saradnje sa Nestle kompanijom koji se odlučio da proizvodi KitKat čokoladice sa ukusom upravo ovog pića. Zaradio je više od 100 miliona dolara od ovog biznisa.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".