Популарни аргентински фудбалер Гонзало Игуаин (34) објавио је данас да ће се на крају сезоне повући из професионалног бављења фудбалом и окачити копачке о клин. 

Игуаин је одлучио да оконча каријеру дугу и по година, а ову одлуку је саопштио на конференцији за новинаре. Поред медија, конференцији су присуствовали и чланови његове породице, као и саиграчи из Интера из Мајамија за који тренутно наступа. 

Аргентинац ове сезоне игра фантастично и на 15 утакмица дао је чак 12 голова и поделио две асистенције. 

 

 

До краја сезоне у америчкој фудбалској лиги остало је још две утакмице у регуларном делу сезоне, а потом следи плеј-оф. Ипак, још увек није познато да ли ће Интер Мајами успети да се пласира у завршницу такмичења, јер су тренутно седми на табели. 

 

 

Иако рођен у француског граду Брест, Игуаин је по националности Аргентинац, чије је боје и бранио чак 9 година. За то време је одиграо 75 утакмица и постигао 31 гол. 

Фото: Танјуг/АП

 

Своју професионалну каријеру Игуаин је започео у Ривер Плејту, сада већ давне 2005. године. Након двогодишње епизоде у трофејном аргентинском клубу, Аргентинац се сели у Европу и потписује за Реал Мадрид. Након тога тога долази селидба у Италију где је играо за три тима - Наполи, Јувентус и Милан. Игуаин се опробао и у Премијер лиги и бранио је боје Челсија, одакле је и прешао у Интер из Мајамија. 

У целокупној каријери, Игуаин је постигао преко 300 голова и уписао преко 100 асистенција у више од 700 наступа.

Фото: Танјуг/АП

 

По три пута је освојио првенство Шпаније и Италије, три пута је освојио и Куп Италије. Био је освајач Лиге Европа, Суперкупа Италије, два пута Суперкупа Шпаније, а са Аргентином је 2014. године био други на свету.

Фото: Танјуг/АП

 

Један је од ретких који може да се похвали да је играо заједно у тиму са Бразилцем Роналдом, Кристијаном Роналдом и Лионелом Месијем.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".