Stameni Orban

Od ranog detinjstva se premijer Mađarske Viktor Orban bavio fudbalom.

Felcsut je naselje u Mađarskoj sa jednom glavnom ulicom i nekoliko prodavnica, međutim jedna građevina se izdiže iznad ostalih, a to je upravo stadion. Pančo Arena je izgrađena 2014. godine, a na tom stadionu igra Puškaš akademija, nazvana po Ferencu Puškašu, mađarskom centarforu.

Foto: Profimedia

 

Pre Puškaš akademije je u ovom gradu postojao lokalni klub Felcsut čiji je dres nosio upravo Viktor Orban. Svoju karijeru je počeo u mlađim kategorijama Videotona, da bi kasnije igrao za lokalni klub, pojavivši se čak i u popularnoj video igrici Fudbal Menadžer.

Obožavatelj fudbala i zaljubljenik u travnati teren navodno na dnevnom nivou odgleda i do šest utakmica, a još nije propustio nijedno finale Lige Šampiona ili Svetskog prvenstva.

Erdogan umalo zaigrao za Fener

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je poznat na međunarodnoj sceni kao tvrdi konzervatni političar koji čvrstom rukom vodi Tursku.

Foto: Profimedia

 

On ne krije svoje oduševljenje fudbalom, a poznato je da je igrao polu-profesionalno za lokalni klub - Erokspor. Čak ga je tražio Fenerbahče, turski gigant. NJegov otac je, međutim, zabranio Redžepu da pređe u Fenerbahče, tako stopiravši njegovu potencijalnu fudbalsku karijeru.

Lokalni klub u njegovom regionu je odlučio da iskaže poštovanje za jednu potencijalno uspešnu karijeru. Kasimpašin stadion se zove po njemu.

Berluskonijeva liga

Kontroverzni biznismen i bivši premijer Italije Silvio Berluskoni je sadašnji vlasnik fudbalskog kluba Monce koji se ekspresno pojavio u Seriji A ubrzo nakon njegovog dolaska. Bio je vlasnik Italijanskog giganta - Milana od 1986. do 2017. godine. U tom periodu je Milan Seriju A, najviši rang italijanskog takmičenja, osvojio 9 puta od ukupno 19 puta u istoriji. Titulu Kupa Šampiona, odnosno Lige Šampiona, je poneo čak 4 puta od ukupno 7.

Foto: Profimedia

 

NJegova Monca je trenutno u Seriji A, a to je prvi put u 110-ogodišnjoj istoriji kluba. Trenutno se nalaze na sredini tabele, ali ambiciozni Berluskoni očekuje velike stvari od ovog kluba.

BONUS GALERIJA: LJubav političara prema fudbalu

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".