Винћенцо Јаквинта својевремено је био популарни нападач који је оставио траг у италијанском фудбалу. 

Каријеру је започео 1997. године у нижелигашу Ређоли, а након тога његова каријера је ишла узлазном путањом. Након епизоде у нижим лигама, Јаквинта убрзо потписује за Падову, а након тога и Удинезе, клуб у којем је провео седам пуних година. 

У међувремену је постигао највећи успех у каријери, освојивши Светско првенство са репрезентацијом Италије 2006. године у Немачкој, оставио је неизбрисив траг у историји италијанског фудбала. 

 

 

Добре партије у Удинезеу и учешће на првенству света препоручиле су га славном Јувентусу у којем је провео пет година. За то време је на 86 одиграних утакмица уписао 30 голова. 

 

 

Ипак, иако је имао завидну професионалну каријеру, након одласка у фудбалску пензију 2013. године, ствари крећу низбрдо за овог момка. 

Након што је отишао у пензију, убрзо је осуђен због недозвољеног држања оружја и провео је две године у затвору. На његову срећу, ослобођен је оптужбе оптужбе за помагање италијанској мафији Ндрангети у њиховом послу.

- Славна сам особа. Пиштоље сам купио за будућност, да их имам када будем у фудбалској пензији. Волео сам ићи у стрељану када бих уловио слободно време - рекао је Јаквинта је на суђењу 2018. године. Ипак, суду то није било довољно те је завршио у затвору.  

Бивши италијански репрезентативац тврди да су му тужитељи уништили живот.

- Ово је срамота. Уништили су ми живот, патим као пас већ годинама. Не само ја, него и моја породица, а нико од нас није направио ништа лоше. Наша породица ни не зна што је мафија - истакао је Јаквинта.

Након одслужења затворске казне, бивши првак света је потпуно променио начин живота. Он се окренуо породици са којом ужива на одморима и дружењима.

 

 

Поред животног стила, приметно је да је променио и имиџ. Пустио је браду и променио фризуру, па данас изгледа непрепознатљиво.

 

 

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".