Она је одговарајући на новинарска питања након конференције посвећене женама у руралној економији рекла да је нафтовод ЈАНАФ за нас и даље најодрживије и најекономичније решење али, како је навела, у жељи да се сачувамо јер не знамо шта може да се деси, разматрају се друга решења.

- Постоји могућност коју је најавило Министарство рударства и енергетике да се гради нафтовод од Новог Сада ка мађарском месту Алђо или да се нафтовод гради и до Будимпеште. Међутим то је само могућност а друга могућност јесте да се иде из Луке Драч, из Албаније, преко Македоније, Србије, до Мађарске - рекла је Михајловић.

На питање откуд новац за тако нешто, рекла је да у односу на многе друге пројекте ово нису тако велики пројекти да не могу да се исфинансирају.

- Овај први правац, који би нас коштао између 60 и 80 милиона евра је нешто што може да се исфинансира али пре било какве одлуке морају да се ураде одређене анализе и да се види шта је то што је за Србију потенцијално најбоље решење, како би се обезбедила диверсификација снабдевања - истакла је Зорана Михајловић.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".