Ристућа је 27. командант Кфора, а према његовим речима, Кфор је прича о успеху, а тај успех је резултат посвећености свих оних који су политички и на терену допринели стабилности, безбедности и слободи кретања за добробит свих заједница које живе на КиМ и који подржавају развој конструктивног дијалога између страна, навео је Репортери.

Захвалио се италијанским и мултинационалним политичким и војним властима што су му повериле овај задатак и рекао да их уверава да је свестан велике одговорности и изазова са којима се мора суочити, преноси Косово онлајн.

- Сигуран сам у њихову подршку, али их уверавам да ћемо ове изазове претворити у могућности са транспарентношћу, непристрасношћу, одлучношћу, доследношћу са мандатом, у синергији са Канцеларијом ЕУ на Косову и специјалним представником ЕУ за Косово, Еулексом, Унмиком, ОЕБС-ом и у блиској консултацији са безбедносним организацијама Косова, Министром одбране Србије и другим актерима у региону - рекао је Ристућа.

Командант Здружене команде савезничких снага НАТО у Напуљу адмирал Стјуарт Б. Манч изјавио је да је КиМ данас безбедније и стабилније захваљујући мисији НАТО.

- Данас је Косово очигледно сигурније и стабилније него када је почела мисија НАТО. Морамо признати то достигнуће, које није мало", рекао је Манч на церемонији примопредаје команде Кфора, на којој је генерал - мајор мађарске војске Ференц Кајари предао команду Кфора генерал - мајору италијанске војске Анђелу Микелеу Ристући.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".