Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин који борави у званичној посети Републици Грчкој истакао је, након завршеног састанка са министром за заштиту грађана Панајотисом Теодорикакосом, пред бројним грчким медијима, да су везе српског и грчког народа братске и нераскидиве, захваливши се Грчкој на принципијелном и доследном ставу по питању непризнавања такозваног Косова

- И овом приликом су братске везе српског и грчког народа потврђене. Још једном желим да изразим захвалност Владе Републике Србије и читавог српског народа за принципијелну и чврсту позицију Републике Грчке по питању непризнавања лажне државе Косово. Подршка Грчке по питању очувања интегритета и суверенитета Србије је за нас од највећег могућег значаја, али подршка грчког народа превазилази политику. То је подршка братског народа и ми на ту подршку увек рачунамо. Православни Грци знају шта за Србе значе Косово и Метохија - казао је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин пренео је личну захвалност председника Вучића премијеру Мицотакису који увек и на сваком месту пред читавом ЕУ даје и изражава подршку Србији., преносе Новости.

Фото: МУП

 

- Такође, искористио сам прилику да пренесем личну захвалност председника Републике Србије Александра Вучића председнику Владе Републике Грчке Мицотакису. Иако су Хрватска и још неке чланице Европске уније успеле да осми пакет санкција Руској Федерацији претворе у први пакет санкција Србији, Грчка је била принципијелна и председник Владе Грчке господин Мицотакис је подржао Србију, говорећи пред читавом Европском унијом да није поштено кажњавати Србију за оно за шта она нема ни најмању кривицу - изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Са грчким колегом Теодорикакосом и о заједничкој борби против организованог криминала

Министар унутрашњих послова Александар Вулин нагласио је да је оперативна сарадња српске и грчке полиције на врло високом нивоу што потврђује и хапшење српског криминалца Ђорђевића на територији Грчке. 

- Ми смо данас разговарали и о борби против организованог криминала и заиста можемо да констатујемо да је сарадња на највишем нивоу и да ће она бити и продубљена у наредном периоду. Недавно хапшење српског криминалца по српској потерници Ненада Ђорђевића на територији Грчке и брзина са којом је то грчка полиција урадила говори колико смо потребни једни другима. Договорено је и предузимање заједничких радњи на расветљавању четири монструозна убиства, два у Атини и два на Крфу пре две године. Захвалан сам министру Теодорикакосу на личном ангажовању да се дође до истине и расветљавања ових убистава - поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин. 

Потписан споразум и о заједничким патролама

- Са грчким колегом потписао сам споразум о заједничким патролама српско-грчким за време летње туристичке сезоне у Грчкој и наравно у Србији. Грчка је безбедна земља за српске туристе, али ово је наш начин да помогнемо и грчким колегама, али и да упутимо поруку нашим туристима где су безбедни и где су добродошли. Ово је прилика и да грчки туристи дођу у Србију и да је упознају. Србија је земља која Грке искрено поштује и воли - истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин обраћајући се бројним грчким медијима.

БОНУС ВИДЕО:

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".