Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Grčkoj istakao je, nakon završenog sastanka sa ministrom za zaštitu građana Panajotisom Teodorikakosom, pred brojnim grčkim medijima, da su veze srpskog i grčkog naroda bratske i neraskidive, zahvalivši se Grčkoj na principijelnom i doslednom stavu po pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova

- I ovom prilikom su bratske veze srpskog i grčkog naroda potvrđene. Još jednom želim da izrazim zahvalnost Vlade Republike Srbije i čitavog srpskog naroda za principijelnu i čvrstu poziciju Republike Grčke po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo. Podrška Grčke po pitanju očuvanja integriteta i suvereniteta Srbije je za nas od najvećeg mogućeg značaja, ali podrška grčkog naroda prevazilazi politiku. To je podrška bratskog naroda i mi na tu podršku uvek računamo. Pravoslavni Grci znaju šta za Srbe znače Kosovo i Metohija - kazao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin preneo je ličnu zahvalnost predsednika Vučića premijeru Micotakisu koji uvek i na svakom mestu pred čitavom EU daje i izražava podršku Srbiji., prenose Novosti.

Foto: MUP

 

- Takođe, iskoristio sam priliku da prenesem ličnu zahvalnost predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Vlade Republike Grčke Micotakisu. Iako su Hrvatska i još neke članice Evropske unije uspele da osmi paket sankcija Ruskoj Federaciji pretvore u prvi paket sankcija Srbiji, Grčka je bila principijelna i predsednik Vlade Grčke gospodin Micotakis je podržao Srbiju, govoreći pred čitavom Evropskom unijom da nije pošteno kažnjavati Srbiju za ono za šta ona nema ni najmanju krivicu - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Sa grčkim kolegom Teodorikakosom i o zajedničkoj borbi protiv organizovanog kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin naglasio je da je operativna saradnja srpske i grčke policije na vrlo visokom nivou što potvrđuje i hapšenje srpskog kriminalca Đorđevića na teritoriji Grčke. 

- Mi smo danas razgovarali i o borbi protiv organizovanog kriminala i zaista možemo da konstatujemo da je saradnja na najvišem nivou i da će ona biti i produbljena u narednom periodu. Nedavno hapšenje srpskog kriminalca po srpskoj poternici Nenada Đorđevića na teritoriji Grčke i brzina sa kojom je to grčka policija uradila govori koliko smo potrebni jedni drugima. Dogovoreno je i preduzimanje zajedničkih radnji na rasvetljavanju četiri monstruozna ubistva, dva u Atini i dva na Krfu pre dve godine. Zahvalan sam ministru Teodorikakosu na ličnom angažovanju da se dođe do istine i rasvetljavanja ovih ubistava - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

Potpisan sporazum i o zajedničkim patrolama

- Sa grčkim kolegom potpisao sam sporazum o zajedničkim patrolama srpsko-grčkim za vreme letnje turističke sezone u Grčkoj i naravno u Srbiji. Grčka je bezbedna zemlja za srpske turiste, ali ovo je naš način da pomognemo i grčkim kolegama, ali i da uputimo poruku našim turistima gde su bezbedni i gde su dobrodošli. Ovo je prilika i da grčki turisti dođu u Srbiju i da je upoznaju. Srbija je zemlja koja Grke iskreno poštuje i voli - istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćajući se brojnim grčkim medijima.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".