Твитером кружи снимак припреме пилетине какву досад сигурно још нисте видели. Једна жена је наиме показала како обрађује, тачније чисти месо пре припреме, а то је у најмању руку шокирало оне који су видео погледали.

На спорном снимку жена пере пилеће месо детерџентом. Она је наиме сипала велику количину детерџента за прање посуђа на месо, да би га потом истрљала и испрала водом.

У коментарима испод овог снимка који је постао виралан на Твитеру људи изражавају згражавање и неверицу због овог "кулинарског трика" тврдећи да је ово недопустив начин припреме пилетине.

 

 

Овај "трик" прокоментарисала је и нутриционисткиња Ана Бандуки Тодоровић.

- Овакав начин припреме намирница је потпуно бесмислен, а нарочито, када је у питању месо. Нормално је добро га опрати водом, зачинити и затим термички обрадити. Већина патогених микроорганизама бива уништено на високом температурама - каже она за Блиц жену.

Нутрициониста додаје да је уместо сулудог прања меса детерџентом потребно обратити пажњу на следеће ствари:

- Намирнице је важно добро оценити приликом куповине, битно је да месо изгледа свеже и да има здраву боју, да нема неки некарактеристичан мирис, а то важи и за рибу и млечне производе. Воће и поврће може да иструли па и то треба имати на уму.

Вирални трикови са друштвених мрежа лако могу да заведу људе на погрешан корак. Стручњаци ту дају последњи суд и ствари су овде прилично јасне.

(Блиц)