Брат близанац чувеног фудбалера Дулета Савића јавности није толико познат колико Душан. Међутим, браћа осим мајчине утробе делили су још много ствари у детињству.  Рођени су првог јуна 1955. године, а  Драган Савић са својим неколико минута млађим братом Душаном дели љубав према фудбалу.  Љубав према фудбалу наводно се родила када је  Дуле једном приликом отишао да замени брата.

 

 

- Почео сам да играм фудбал као и сви клинци, с том разликом што је у мом дворишту живео Драган Џајић. Тај моменат је свакако значајан за моју биографију. Мој брат близанац Драган играо је као леви бек у "Јединству" и био је позван на пионирски турнир у Борову, 1970. године. Али, догодило се да је повредио ногу а пошто су нам иницијали исти, ја сам отишао на тај турнир. Ма колико се трудио да будем леви бек, све време утакмице трчао сам напред на месту левог крила. Питају ме у полувремену: "Мали, ко си ти?" "Ја сам Душан!" "Па што си ти дошао?" "Па писало је Д. Савић?!" "'Ајде, добро. Кад си дошао, играј!" Ставили су ме да играм на месту левог крила и постигао сам три гола - испричао је једном приликом славни фудбалер а брат Дулета Савића такође је наставио тим путем али мање успешно.

 

 

Драган и Душан Савића и некадашња звезда фудбала Драган Џајић  заједно су позирали током младалачких дана одевени у исте кошуље а сећање на тај тренутак недавно је поделила Дулетова супруга Марина Рајевић Савић. Браћу је тешко разликовати, што се  види и на фотографији са Џајићем.  На још једној слици која је доступна браћа су се фотографисала заједно са мајком.

Душан је у редовном је контакту са братом близанцем а Марина је овог јуна искористила прилику да обојици честита рођендан те је показала да су сви велика срећна породица. У којој мери личе два брата близанца по вашем мишљењу?

 

 

(Стори)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из дома тенисерке Монике Селеш 1984. године

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".