Vinćenco Jakvinta svojevremeno je bio popularni napadač koji je ostavio trag u italijanskom fudbalu. 

Karijeru je započeo 1997. godine u niželigašu Ređoli, a nakon toga njegova karijera je išla uzlaznom putanjom. Nakon epizode u nižim ligama, Jakvinta ubrzo potpisuje za Padovu, a nakon toga i Udineze, klub u kojem je proveo sedam punih godina. 

U međuvremenu je postigao najveći uspeh u karijeri, osvojivši Svetsko prvenstvo sa reprezentacijom Italije 2006. godine u Nemačkoj, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji italijanskog fudbala. 

 

 

Dobre partije u Udinezeu i učešće na prvenstvu sveta preporučile su ga slavnom Juventusu u kojem je proveo pet godina. Za to vreme je na 86 odigranih utakmica upisao 30 golova. 

 

 

Ipak, iako je imao zavidnu profesionalnu karijeru, nakon odlaska u fudbalsku penziju 2013. godine, stvari kreću nizbrdo za ovog momka. 

Nakon što je otišao u penziju, ubrzo je osuđen zbog nedozvoljenog držanja oružja i proveo je dve godine u zatvoru. Na njegovu sreću, oslobođen je optužbe optužbe za pomaganje italijanskoj mafiji Ndrangeti u njihovom poslu.

- Slavna sam osoba. Pištolje sam kupio za budućnost, da ih imam kada budem u fudbalskoj penziji. Voleo sam ići u streljanu kada bih ulovio slobodno vreme - rekao je Jakvinta je na suđenju 2018. godine. Ipak, sudu to nije bilo dovoljno te je završio u zatvoru.  

Bivši italijanski reprezentativac tvrdi da su mu tužitelji uništili život.

- Ovo je sramota. Uništili su mi život, patim kao pas već godinama. Ne samo ja, nego i moja porodica, a niko od nas nije napravio ništa loše. Naša porodica ni ne zna što je mafija - istakao je Jakvinta.

Nakon odsluženja zatvorske kazne, bivši prvak sveta je potpuno promenio način života. On se okrenuo porodici sa kojom uživa na odmorima i druženjima.

 

 

Pored životnog stila, primetno je da je promenio i imidž. Pustio je bradu i promenio frizuru, pa danas izgleda neprepoznatljivo.

 

 

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".