Венчање треба да буде леп дан за младенце и њихове госте, међутим, многи парови се одлучују да неке људе позову да са њима прославе тај дан само зато што је ред, а најрадије их никада не би ни видели. Оваква ситуација уме да буде изразито непријатна и за младенце и за госте, а прича једног мушкарца о таквом позиву запалила је Србију.

Фото: Профимедиа

 

 

- Један пост ме повукао на ову тему па да видим шта мислите. Занима ме какве емоције вам изазове кад вас неко зове на свадбу? Дакле, не мислим на најбољег друга, другарицу или ближу родбину. Мислим на ове даље рођаке, пријатеље и сл. за које сте и заборавили да постоје и које сигурно не би звали на своју да они нису вас. Мени је то као позив за неки казамат, радије бих пристао да интензивно копам тај дан него да га проведем уштогљен са махом непознатим људима (постоји опција да се напијем и испаднем стока).

- Осим тога, не даје ми се тих 100 евра баш радо, а с обзиром да релативно ретко идем на свадбе (избегавам колико могу), ту је и обавезна куповина гардеробе. Е сад, ту ме највише нервира размишљање типа "наљутиће се ако не одемо", "па ред је" и сл. а са тим људима се чујемо буквално никад - гласила је објава поменутог мушкарца на Реддит-у.

Већина људи га је подржала, а корисници су открили да су често и измишљали изговоре да не оду на свадбу.

- Важи, пре бих отишао на свадбу него куповао гардеробу. До сада сам измишљао разне разлоге, али увек отишао, ако су даљи, заболе ме и за поклон, 50 € довољно, поседим мало, чекам да се запију сви, шетам мало, попричам са још преосталима трезнима, чисто да будем виђен и паљба.

- Не волим ни код оних који су ми блиски да идем на свадбу или славље. Драго ми је због њих, заиста, али припреме, куповина одеће, цимање ми је. Нисам близак са фамилијом, ако идем, идем да испоштујем и то се тих пар сати ужасно сморим. Буквално ми је стрес.

- Бураз, корона. Најбољи тренутни изговор за све, или је имаш, или неко твој има па нећеш да ризикујеш, или ти је једноставно фрка од великог броја људи у затвореном простору. Још ако имаш малу децу/старе родитеље, таман.

Фото: Профимедиа

 

 

- Чини ми се да смо као нација постали некако утучени. Видим по коментарима, а и генерално ми је то утисак. Мислим да је лош стандард поприлично крив. Доста се људи затварају у уске кругове, много ствари се гледа кроз финансије. Био сам више пута у прилици да идем на славља где нисам близак са већином, али не видим проблем. Увек је атмосфера весела, углавном су људи пријатни према теби, чак и ако те први пут виде, храна је увек добра и још ако си у прилици да нешто попијеш, буде то још интересантније. Супер прилика да можда упознаш неког, видиш обичаје неког краја ако идеш ван свог места, проведеш дан у пријатној атмосфери и будеш део нечијег весеља. Дајте људи мало позитиве.

Мушкарац који се пожалио на проблем, решио је да одговори.

- Нема везе са финансијама. Немам проблем ни да се дружим, једноставно ме оптерећује то да идем негде где познајем евентуално два лика од 50+ година и где ћу се смарати до бола. Да не спомињем цимање за гардеробу, ово оно. Знам доста људи којима је то оптерећење. Највећи проблем видим у звању људи из разлога 'ред је', а све се своди на моменат кад се броје коверте. Ако се не видимо годинама, а живимо релативно близу, немој да ме зовеш на свадбу, једноставно је. Онда мени правиш проблем јер морам тебе да зовем, а сигурно ми не би пао на памет јер, је ли, заборавио сам да постојиш колико често се чујемо.

Фото: Новости/Д.Н.

 

 

А ако вас је занимало колико Срби остављају пара у коверти, ево и одговора.

- За неку тако ближу родбину, рекао бих 100 €, а за баш најближе 200. Ако су неки леви, доста и 50.

- Генерално ми је ок ако знам да ће бити нека млађа екипа коју знам, онда се квалитетно изблеји + цирка. Ако је неко ближи 100 € (баш близак може 200), осталима доста 50.

- Зависи колико се напијем - био је одговор које је многе насмејао.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".