Једни младенци су пожелели да њиховој свадби присуствују само одрасли, па су зато у позивници замолили своје госте да не доводе своју децу на свадбу. Ова ситуација се догодила једној корисници Твитера, која је својом објавом покренула велику полемику на овој друштвеној мрежи.

"У суботу је свадба... У позивницама писало да се деца не доводе на свадбу. Само одрасли. Немам децу, ал ме гледај како ти ни ја нећу доћи", написала је корисница Твитера и покренула полемику испод своје објаве.

Фото:Принтсцреен/Твитер

 

Многи сматрају да је захтев младенаца сраман, те да има везе са трошковима закупа, други као разлог наводе да деци једноставно није место на свадбама, иако би, додају, о томе требало да одлучују њихови родитељи, а не домаћини.

"Зове се породица или се не зове нико", "Какви идиоти", "Ја сам на својој свадби уступила младеначки апартман мамама које су дошле са мањом децом. Лично ја своју децу не водим на свадбе, јер хоћу да се опустим тих пар сати", "Многи ће да те нападну, али са моје стране свака част. Ако си мене позвао, а не дозвољаваш мом детету, онда нећу ни ја... Иначе без жене бих дошао", неки су од коментара.

 "Зашто је то сад постало помодарство? Чуо сам доста примера где не желе децу на свадбама. Апсурд...", "Знам, нисам модерна, мада боли ме ду**нце", "То ти је исто као што мене није позвала другарица на рођендан свог детета јер немам децу, па ће ми бити досадно", "Увек сам налазила начин да на места која нису предвиђена за децу, не водим дете. Постане напорно и мени и детету. Али тај који ми каже да ми дете није негде пожељно неће видети ни мене", "Свашта. Безобразлук", гласили су неки од коментара.

Фото: Профимедиа

 

Судећи по коментарима, има и оних који не виде ништа спорно у захтеву младенаца, чак и подржавају њихову одлуку.

"Какви цареви", "Искрено, деци и није место на свадби. Мали су, превише је одраслих пијаних људи који лако могу да се саплету и падну преко малог детета и повреде га. Ломе се чаше у заносу, трубачи. Притом свадбе често трају по 6-7 сати, што је малој деци напорно. Не видим стварно ништа спорно", "И родитељи треба да имају провод, без деце", "Мени је то ОК, њихова је свадба они зову госте и бирају каква ће им свадба бити", ...

"Шта је ту спорно? Неко сматра да место или догађај није примерен деци. Ја баш нисам писао на позивници али сам рекао усмено да место није за децу (тераса на сплаву, ок падала је киша па није било на тераси али да је било како је планирано ја своје дете тамо никад не бих пустио)"

Фото: Профимедиа

 

"Водила сам дете на две свадбе, све време трчала за њим, презнојила се у сто вода, спала са ногу, нити је мени било лепо нити њему. Никад више"... само су неки од коментара.

Ипак, на крају сви су се сложили да свако има право да весеље прави по својим мерилима и жељама, било да се то нама свиђа или не.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".