- Џони је хтео да буде продуцент првог албума "Доријана Греја" и чим се вратио из Америке, рекао је то Синиши Шкарици. Мислим да је у СКЦ-у гледао мој бенд. Тад је чак изјавио да је по целој Америци тражио нешто што је ту у Загребу. У следећих неколико дана стигао је позив од Шкарице, који ми је рекао да Штулић жели бити наш продуцент за наш први албум ‘Сјај у тами’. А ‘Сјаја у тами’ још нема, није ни постојао. Бреговић је, кад је Ален Исламовић изашао из Бијелог Дугмета, тражио певача. Једноставно се нисмо нашли. Ја сам требао бити тај који ће певати као момци пре мене, постати њихов ‘copy paste’ и онда идемо даље. Иако је Бреговић имао доста чисту идеју, нас двојица са гитарама напред, нешто као Стонси. Добра идеја, али нисам се напалио на то, па је остало да све виси у зраку – рекао је Масимо једном приликом и додао:

Фото: Игор Маринковић

 

- Наравно да ми је жао. Како не? Жао ми је што у том тренутку нисмо кренули да радимо нешто добро и креативно. Да јесмо, оставили бисмо траг. Требали смо тада отићи у студио и снимити нешто, а није се могло тек тако. Ниси могао рећи: ‘Ајмо да се нађемо поподне код мене кући и да снимимо песму’. Морао си да наручиш дане у студију, сате… - казао је певач који открива како су славни музичари реаговали на то одбијање.

Фото: В. Данилов

 

- Ни Бреговић, ни Зоран Реџић, ни бубњар Ђиђи Јанкелић… нико се није наљутио. Нису имали прилику да виде како би то фунционисало, па се нису имали зашто да се љуте. Међутим, Горан, који је пуно маштовитији човек, он је видео да би то могло јако добро звучати. Чуо је то и у својим мислима подигао је температуру целе приче, али ја нисам имао довољно елана – закључује Масимо.

(24 сата)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Момчило Бајагић Бајага - ретроспектива каријере

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".