Рушка Јакић, новинарка и водитељка емисије "Љубав и мода" важи за жену која руши све стереотипе и за коју табу тема не постији. Недавно је привукла велику пажњу на плажи, те су сви одушевљено гледали како водитељка изгледа у 9. деценији. Њена харизма и позитивна енергија често мотивишу младе и несигурне људе, а једном приликом је истакла да су године за њу само број.

"Приметила сам да жене кад пређу 50. годину, оне се опраштају од живота. И ви новинари свима бројите године. Мене кад питају колико имам година увек кажем 40", рекла је Рушка која је поносно истакла да је и те како прихваћена код омладине.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, упркос томе што одаје утисак срећне и задовољне жене, у њеном животу није увек све било тако сјајно.

Наиме, њен емотивни живот препун је бродолома и заплета, а развела се чак три пута. Међутим, Рушку су неприлике кроз које је прошла учиниле свесном и испуњеном женом која је заволела себе и живот радујући се сваком новом дану.

"Некако је почетак мог живота био врло чудноват зато што сам се сусрела са смрћу малтене пре него што сам закорачила у живот. Када сам имала годину дана, упала сам у врелу воду и сећам се да је моја мајка причала да је молила Бога да ме нема да се не бих мучила. Али пошто ја верујем у Бога, јер верујем да Бог има задњу реч, схватила сам да вас Бог шаље на овај свет с одређеним задатком и да тај задатак треба да извршите. Зато сам жива и здрава, зато радим свој посао и зато имам одређени задатак. Преболела, преживела без икаквих последица, и то је некако био почетак мог живота", открила је Рушка.


Рушка је постала једна од напознатијих водитељки, неко ко је руши табуе и постао синоним за отменост. Током деведесетих живот ју је јако ударио. Задесиле су је тешке ситуације, кроз које би мало ко успео да прође као победник.

"Била је година када су ми истовремено умрли отац и мајка, када ми је Ана отишла на студије у иностранство, када сам се развела од мужа, када сам остала без посла и када је угинуо мој пас Бретонац, ког сам јако волела. Онда сам села, скувала кафу и рекла себи: „Рушка, постоје два пута – један је да затвориш врата и да пропаднеш, други је пут да идеш даље“. То је био почетак неког мог учења, поимања живота на потпуно други начин јер сам схватила да све што вам се дешава у животу има неку поруку, добру или лошу. Проблем је што ми бежимо од тих лоших порука, мислећи да су нам други криви, да нам је таква судбина, Бог нас је казнио.", рекла је она.

Рушка се са проблемима борила читајући књиге, разговорима са собом и суочавање са свим својим страховима и проблемима. Прихватила је све негативне ситуације, не кривећи друге за то, већ је прихватила одговорност.

"Када сам се ја трећи пут развела, муж ме је преварио, ја сам му дала 24 ч да изађе из моје куће, мог живота и мог видног поља. После годину дана сам га позвала да попијемо кафу да му кажем да је био диван отац мом детету, јер је моја Ана имала три године када сам се за њега удала, да су га мој отац и мајка обожавали, да је кривица и моја јер сам га увела у свет у ком он није успео да се снађе. Вероватно му је у почетку импоновало јер је Рушкин муж, али се касније није снашао. Он је почео да плаче као киша када сам му рекла да је Ана дошла из Италије и да жели да га види.", испричала је она.

Након неуспелих веза и бракова, жене неретко криве мушкарце са којима су биле, говорећи негативно о њима, те не желећи да прихвате део одговорности за тај однос. Рушка никада није имала ружну реч о својим мужевима, сматрајући да то не би било реално будући да их је волела.

Фото: Милена Анђела

 

"Немојте причати лоше о људима са којима сте живели. Скините маске лица, признајте да и ви грешите, није живот према вама лош, него сте и ви у свом животу погрешили. Како ја могу да причам лоше о својим мужевима са којима сам живела, које сам волела?", рекла је Рушка и додала:

"Како могу да кажем било шта лоше за Аниног оца кад је, захваљујући нашој љубави, дошло на свет нешто најлепше у животу, а то је моје дете. Ја себе сматрам срећном женом, поготово кад добијем поруку од ње: „Захвална сам Богу што си ми ти мајка“."

Рушка има посебан однос са својом ћерком Аном, којој је била неизмерна подршка током студија у Италији, где ју је често посећивала.

Водитељка је истакла да њена ћерка није заборавила да је мајка увек била уз њу, те да данас користи сваку прилику да јој дође у посету.

"Моја ћерка је дошла за 8. март из Италије, и то преко Аустрије, само да ме загрлила, пољубила и рекла да ме воли. Има ли нешто лепше?", открила је Рушка.

Да Рушка има позитиван став према животу говори и чињеница да уместо коверте за црне дане, она има једну за уживање.

Фото: Д. Мишић

 

"Имам чувени коверат за уживање. Већина људи има коверат за црне дане и самим тим их призивају. Ја сваки дан призивам уживање. Али ја могу подједнако лепо да живим и са 1.000 динара и са 1.000 евра. Ако имам 1.000 динара, попићу свој омиљени капућино у свом омиљеном кафићу, узећу нешто лепо за себе, а код куће ћу јести качамак.", закључила је она.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".