Он је један од најцењенијих глумаца данашњице и свакако један од најзапосленијих. Данас су то главне улоге у представама и филмовима, али ретко ко се сећа његових почетака из сад већ давних деведесетих. Поводом једне од реприза серије “Горе - доле”, у једној од споредних улога, можемо да видимо потпуно непрепознатљивог. Толико не личи на себе да су се поједини нашалили на интернету да чак и Бандовић не препознаје самог себе.

Фото: Драган Кујунџић/Танјуг

 

 

На слици која кружи интернетом, Љубомир Бандовић је без карактерстичне браде и бркова, као и са доста више косе - ипак је “Горе - доле” снимана пре 26 година. У серији је глумио шефа набавке у једној од епизода ове познате серије.

Љубина слава ће ипак доћи неких десетак година касније, са улогама у серијама “Вратиће се роде” и “Горки плодови”, да би након тога постао главни глумац у многим представама и филмовима. О периоду деведесетих је раније причао у интервјуима, како је морао да ради различите послове како би имао довољно новца за живот, послове који нису увек имали везе са глумом.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Кад сам после прве године факултета добио стипендију Народног позоришта, мој отац ми је дао 100 марака и јасно рекао: “Синко, за не дај боже смо ти ту”. Онда схватиш да мораш тих 100 марака да развучеш, а само собу преко пута факса сам плаћао 75 марака са цимером. Остане ти 25 марака да будеш млад, да једеш, да изађеш. Онда сам засукао рукаве и радио. Истоварао кафиће, радио као обезбеђење, у шанку, није ме било срамота ничега, осим да просим и крадем. Млади данас не знају оно што смо ми прошли и упознали деведесетих година, хтели то или не хтели, а то је императив живљења. Кад те сатера у ћошак, нема везе колико су ти нежне руке и колико си платио те патике које не би да укаљаш у неком каналу који копаш. Све то постане ирелевантно кад закрче црева и кад она коју волиш очекује да је изведеш на пиће, а ти немаш новац, немаш ни од кога да позајмиш, и онда мораш да се сналазиш - рекао је глумац у емисији “Балканском улицом”.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Слике из приватног албума - Миша Јанкетић

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".