Глумица Јелена Јовичић дипломирала је на Факултету драмских уметности у Београду, али ретко ко зна какву животну причу има она.

Оно што је занимљиво у вези ње јесте да је начин на који је она добила своју прву филмску просто невероватна.

Фото: АТА имагес

 

 

- Једног дана дошла сам у бутик у ком сам радила, угледала огромну гужву и чула да Кустурица снима филм. Док сам стајала испред и пушила, пришао ми је његов асистент и понудио место статисте. Одбила сам, па се он после пола сата вратио и понудио ми епизодну улогу. Нашминкали су ме, убацили у неку приколицу и рекли: "Акција!" Тако се десило да с Кустурицом проведем читавих шест месеци снимајући филм "Црна мачка, бели мачор" и да захваљујући том генијалном редитељу магистрирам глуму и пре него што сам се уписала на Академију - испричала је глумица која је одрасла у Панчеву.

Она се поред балета бавила и послом који нема везе са уметничим изразом, а управо њен дар је препознао Емир Кустурица.

Фото: Инстаграм принтскрин/jelena_jovicic_

 

 

- У средњој школи сам из досаде, а и да бих зарадила неки пристојан џепарац, радила као конобарица у једном панчевачком кафићу. На тај потез одлучила сам се својевољно, иако није било реалне потребе да радим, осим што сам желела да од раног детињства развијам осећај одговорности. Сећам се да ми је тата тада рекао: "Колико зарађујеш? Даћу ти двоструко само више немој да се бавиш конобарисањем." После тога запослила сам се у бутику, где сам спремала испите у паузи између послуживања муштерија - додала је тада Јелена, која је као клинка похађала нижу балетску школу, а затим пуних дванаест година тренирала одбојку.

Она се надовезала на то да је такође дуго тезгарила по београдским клубовима са другарима из Сарајева са којима је била чланица бенда Џез, ба!, који је свирао џез, поп и рок.

(Курир)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Видите фотографије са снимања серије "Игра судбине"

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".