Пол Вајбру био је један је од три члана особља краљевског двора који је добио позив да учествује на процесији испраћаја краљице Елизабете ИИ. Овај човек био је њен пријатељ и чувар тајни.

Због његове висине од скоро два метра, Пола називају и Талл Паул (Високу Пол), а он је био један од само три члана дворског особља који је добио част да учествује у испраћају краљице.

Фото: Профимедиа

 

 

Британски медији о њему пишу све најбоље,краљицу је наводно почео да служи с 19 година, а један је од ретких који се са свима на двору слаже одлично.

Прошле године, краљица га је наградила и као најдужег свог службеника након 44 године радног стажа. Пол је наводно имао још један надимак, Чувар краљичиних тајни, пише Даилy Маил.

Чувар краљичиних тајни

- Знао је да је могао добити било који посао у приватном сектору и зарађивати више него што је зарађивао, али му то никад није пало на памет. Осећао је да је његово место уз краљицу, што је била и њена жеља. Потпуно му је веровала. Он зна многе њене тајне, али их никад неће открити - рекао је близак извор за Даилy Маил.

Фото: Профимедиа

 

 

Током свог дугог стажа Пол никада није размишљао о одласку осим када је краљица напунила 80 година. Тада је свог помоћника замолила да стално буде уз њу и да пресели ближе дворцу Виндзор. Даилy Маил пише да је тада у питање довео своју каријеру, али је ипак остао уз краљицу и није дао отказ.

С краљицом је делио све. Био је краљичина десна рука, а блиски извори говорили су да јој је носио телефон када ју је неко звао, палио би јој телевизију, а наводно јој је служио и њена омиљена пића.

С краљицом је чак учествовао и у познатој реклами са Џејмс Бондом, оносно Данијелом Крејгом у кампањи за Олимпијске игре које су се одржале у Лондону 2012. године.

ФОТО ГАЛЕРИЈА: Коргији краљице Елизабете - раса коју је најдуговечнија владарка обожавала

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".