Pol Vajbru bio je jedan je od tri člana osoblja kraljevskog dvora koji je dobio poziv da učestvuje na procesiji ispraćaja kraljice Elizabete II. Ovaj čovek bio je njen prijatelj i čuvar tajni.

Zbog njegove visine od skoro dva metra, Pola nazivaju i Tall Paul (Visoku Pol), a on je bio jedan od samo tri člana dvorskog osoblja koji je dobio čast da učestvuje u ispraćaju kraljice.

Foto: Profimedia

 

 

Britanski mediji o njemu pišu sve najbolje,kraljicu je navodno počeo da služi s 19 godina, a jedan je od retkih koji se sa svima na dvoru slaže odlično.

Prošle godine, kraljica ga je nagradila i kao najdužeg svog službenika nakon 44 godine radnog staža. Pol je navodno imao još jedan nadimak, Čuvar kraljičinih tajni, piše Daily Mail.

Čuvar kraljičinih tajni

- Znao je da je mogao dobiti bilo koji posao u privatnom sektoru i zarađivati više nego što je zarađivao, ali mu to nikad nije palo na pamet. Osećao je da je njegovo mesto uz kraljicu, što je bila i njena želja. Potpuno mu je verovala. On zna mnoge njene tajne, ali ih nikad neće otkriti - rekao je blizak izvor za Daily Mail.

Foto: Profimedia

 

 

Tokom svog dugog staža Pol nikada nije razmišljao o odlasku osim kada je kraljica napunila 80 godina. Tada je svog pomoćnika zamolila da stalno bude uz nju i da preseli bliže dvorcu Vindzor. Daily Mail piše da je tada u pitanje doveo svoju karijeru, ali je ipak ostao uz kraljicu i nije dao otkaz.

S kraljicom je delio sve. Bio je kraljičina desna ruka, a bliski izvori govorili su da joj je nosio telefon kada ju je neko zvao, palio bi joj televiziju, a navodno joj je služio i njena omiljena pića.

S kraljicom je čak učestvovao i u poznatoj reklami sa DŽejms Bondom, onosno Danijelom Krejgom u kampanji za Olimpijske igre koje su se održale u Londonu 2012. godine.

FOTO GALERIJA: Korgiji kraljice Elizabete - rasa koju je najdugovečnija vladarka obožavala

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".