Испраћај Елизабете II већ се сматра сахраном века. Јуче се цео свет окупио у Лондону како би чувеном бристанском монарху указао последњу почаст.

Могли смо да видимо присуство свих шефова држава, тридесетак краљевских породица, као и ближње који су се окупили на последњем испраћају њеног величанства.

Међутим, једна особа се није појавила - Катарина војвоткиња од Кента. Она је супруга принца Едварда, сина краљице Елизабете II.

Фото: Профимедиа

 

 

Док је њен супруг био присутан, ова 89-годишњакиња се повукла са краљевских дужности, од тада је врло мало виђена у јавности. Њено последње појављивање је било 2019. године.

Прави разлог непојављивања је непознат. Мада, како медији пишу, имала је у једном периоду здравствених проблема.

Фото: Профимедиа

 

 

Катарина Луси Мери Ворсли је четврто дете и једина ћерка сер Вилијама Ворслија и његове супруге Џојс Морган Брунер. Упознала је војводу од Кента када је имала 24 године, док је Едвард живео у Кетерик кампу, енглеској војној бази.

Пар се венчао 1961. године и имају троје деце, лорда Николаса, Хелен Тејлор и Џорџа, грофа од Сент Ендруза, и, чак, десеторо унучади.

Фото: Профимедиа

 

 

Катарина је 13 година радила као наставница музичког у основној школи.

- Била сам позната само као госпођа Кенше. Само је директор знао ко сам заправо. Родитељи нису знали као ни ученици. Нико није приметио, јер се нигде нисам појављивала - изјавила је војвоткиња.

(Стил.Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".